Po standardima za 21. vijek: Predstavljeno novo borbeno vozilo "vihor"

29.09.2022. 08:15 / Izvor: SRNA

Foto: SRNA

Vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac Slaven Ristić izjavio je da je jučer predstavljeno moderno borbeno vozilo "vihor" koji je rađeno po standardima za 21. vijek.

Vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac Slaven Ristić izjavio je da je jučer predstavljeno moderno borbeno vozilo "vihor" koji je rađeno po standardima za 21. vijek i istakao da će i ovaj projekat doprinijeti razvoju privrede i jačanju ekonomije Republike Srpske.

Ristić je rekao da je to lako taktičko vozilo sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom. 

"Ovo je moderno borbeno vozilo za 21. vijek koje ima sve komponente i prati sve svjetske trendove i standarde kada je u pitanju motor, mjenjač i ostalo. To potvrđuju i ocjene stručnja kako na ruskoj nacionalnoj televiziji, njemački stručni časopisi i ocjene mnogih koji prate namjensku industriju. Vozilo ima motor najnovije klase. Riječ je o bržem borbenom vozilu u odnosu na naš raniji proizvod despot", pojasnio je Ristić. 

On je istakao da je "vihor" novi proizvod sektora za borbena vozila u ovoj firmi i da raspolaže prostorom za petočlanu posadu. 

Dodaje da je "vihor" rezultat kontinuirane proizvodnje, investiranja i osavremenjavanja tehnološkog procesa rada u ovoj kompaniji. 

"Do sada uspijevamo da svake godine tržištu ponudimo jedan novi proizvod. Ove godine to je `vihor`, a to je izuzetno mobilno borbeno vozilo sa izvanrednim manevarskim sposobnostima. Očekujemo da će biti dobro prihvaćeno na tržištu", zaključio je Ristić. 

vihor

Ristić je rekao da je prošao kratak period od aprila, kada je predstavljen prototip vozila "vihor" do modela, koji prelazi u serijsku proizvodnju i ide na testiranje i upotrebu što pokazuje kakvim ljudskim i tehničkim kakacitetima raspolaže ova firma. 

Testiranje vozila vršiće specijalne antiterorističke policijske jedinice kojima je i namijenjeno, kao i specijalnim vojnim jedinicama. 

"Svako ulaganje u kadar, u mlade, privredu i Republiku Srpsku se isplati. To smo pokazali i dokazali i to potvrđuju naša djela, a to je da smo od firme pred stečajem za nekoliko godina stvorili respektabilnu kompaniju koja svake godine na tržište namjenske industrije ponudi po jedan novi proizvod kao što su `despot`, neki drugi artikli i sada `vihor`", istakao je Ristić u Bratuncu nakon predstavljanja novog lakog taktičkog vozila. 

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i svim radnicima i saradnicima koji su pružili podršku u realizaciji ovog kao i prethodnih projekata. 

"Ovo je doprinos razvoju privrede i jačanju ekonomije Republike Srpske, a bez jake ekonomije nema ništa", poručio je Ristić. 

Prema njegovim riječima, ovaj projekat je ideja ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koju su razradili konstruktori Tehničkog remonta, nakon čega je i realizovan na obostarno zadovoljstvo. 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za svega šest mjeseci uspješno realizovan ovaj zadatak.

"Ideja Ministarstva realizovana je u Tehničkom remontu uspješno, pa je nastalo ovo vozilo izuzetnih osobina. Ovo je nakon 'Despota' drugo borbeno vozilo proizvedeno u bratunačkom Tehničkom remontu i biće sigurno ponos i MUP-a RS-a i Tehničkog remonta, kao i svih koji odluče da ga kupe", naglasio je Lukač.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti