Bingo otvorio novi hipermarket u Banjoj Luci, posao dobilo 180 radnika

30.09.2022. 13:11 / Izvor: Akta.ba
BINGO BANJA LUKA
OTVORI GALERIJU

Najveći domaći trgovački lanac, Bingo, danas je otvorio novi prodajni objekat u Banjoj Luci.

Najveći domaći trgovački lanac, Bingo, danas je otvorio novi prodajni objekat u Banjoj Luci.

Posao u ovom objektu dobilo je 180 ljudi u čije su edukacije investirani značajni resursi. 

Na površini od oko 10.000 m2, koliko ukupno objekat zauzima, na 6.000 m2 nalazi se moderno opremljen hipermarket koji kupcima nudi jedinstveno iskustvo kupovine.

U sklopu centra nalazi se restoran, cvjećara i ostali zakupci koji će svoje trgovine otvoriti u narednom periodu.

Vrpcu je sa predstavnicima Binga presjekao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.

"Ovo je jedan novi početak za Banja Luku i Bingo, iako je ova kompanija u našem gradu prisutna dosta godina, jako smo srećni što sa ovim objektom započinjemo novu eru saradnje. Riječ je o višemilionskoj investiciji koja je završena u rekordnom roku", kazao je Stanivuković.

Kazao je kako se Gradska administacija sa velikom pažnjom posvetila jednoj ovako značajnoj investiciji koja je značajna iz više aspekata. Prvo je to što su objekat gradile domaće banjalučke firme, zatim što su tu novi radnici koji su morali biti zaposleni zbog veličine samog objekta i naravno zbog toga što se dijelu Banje Luke daje nova vrijednost.

bingo banja luka

 

U sklopu banjalučkog hipermarketa Bingo nalazi se vrhunska ponudu na svim odjelima, Galerija okusa je impresivna, a poseban akcenat stavljen je na tekstilni odjel sa vrhunskim brendovima.

Gordana Lovrenčić, menadžer centra Bingo Banja Luka kazala je da Bingo prioritet daje domaćoj proizvodnji tako će se na policama hipermarketa naći upravo takvi proizvodi.

"Kompanija će svojim kupcima pružiti mogućnost da na jednom mjestu pronađu kvalitetne proizvode domaćih proizvođača. Nastavit ćemo se i dalje truditi da u ovim ekonomsko nepovoljnim uslovima i dalje zadržimo isti kvalitet i povoljne cijene za naše kupce", kazala je Lovrenčić.

Dodala je da u odnosu na prijašnji objekat, koji su srušili iz temelja svi potrošači, kupci imaju na raspolaganju široku lepezu proizvoda od tehnike, namještaja, proizvoda za djecu, pa sve do gastro kutka koji nudi najsvježije proizvode.

Novi "Bingo", na staroj adresi, predstavlja moderni format trgovine "one stop shop“, u kojoj kupci na jednom mjestu mogu pronaći sve što im treba, od odjeće i obuće, tehnike, namještaja, do namirnica iz bogatog asortimana kategorija poput delikatesa, mesnice, svježeg voća i povrća, kao i ostalih kućnih potrepština.

Otvorenje novog Bingo prodajnog objekta obilježeno je pogodnostima, poklonima i raznim iznenađenjima za posjetioce i kupce.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti