Vlada Brčkog usvojila Odluku o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije

05.10.2022. 12:45 / Izvor: Fena
Brčko vlada

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu je na 75. redovitoj sjednici odobrila Nacrt odluke o odobravanju Prijedloga strategije zaštite životne sredine Brčko distrikta BiH.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu je na 75. redovitoj sjednici odobrila Nacrt odluke o odobravanju Prijedloga strategije zaštite životne sredine Brčko distrikta BiH za razdoblje od 2022. – 2032. godine na prijedlog Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

Prijedlog Strategije zaštite životne sredine Brčko distrikta BiH za razdoblje 2022. – 2032. godine pripremljen je od strane Stockholmskog instituta za zaštitu životne sredine u okviru projekta ESAP 2030+, te obuhvaća sedam tematskih područja: upravljanje vodama, upravljanje otpadom, biodiverzitet i zaštita prirode, kvalitet zraka, klimatske promjene i energija, kemijska sigurnost i buka, održivo upravljanje resursima kao i upravljanje životnom sredinom, navodi se u obrazloženju Vlade Brčkog.

"Na prijedlog Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije u Brčko distriktu, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije kao i Akcijski plan za provođenje strategije za borbu protiv korupcije u Brčko distriktu BiH za razdoblje od 2022. do 2024. godine", saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Strategija i Akcijski plan usmjereni su ka najvišim strateškim mjerama koje se odnose na području prevencije, otkrivanja, procesuiranja, koordinacije, represije, poboljšanja zakonodavnog okvira, povećanja kapaciteta institucija, obuka i podizanja javne podrške za borbu protiv korupcije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti