SIPA izuzima dokumentaciju iz Općine Stari Grad, istražuju pranje novca i zloupotrebu položaja

06.10.2022. 07:51 / Izvor: Avaz.ba
općina stari grad

Pripadnici SIPA-e po naredbi Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu izuzimaju dokumentaciju iz prostorija Općine Stari Grad, potvrđeno je za portal "Avaza".

Pripadnici SIPA-e po naredbi Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu sinoć su krenuli sa izuzimanjem dokumentacije iz prostorija Općine Stari Grad, potvrđeno je za portal "Avaza". 

"Imamo naredbu Tužilaštva KS za izuzimanje dokumentacije koja se tiče četiri fizička i jednog pravnog lica, koji su pod istragom po Krivičnom zakonu FBiH za zloupotrebu položaja ili ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca", rekla je za portal "Avaza" Jelena Miovčić glasnogovornica SIPA-e.

Naglasila je kako nisu u pitanju pretresi, nego se radi o izuzimanju dokumentacije. Nije željela imenovati koje su osobe pod istragom.

Potvrđeno je da pretres nema nikakve veze sa izbornim prevarama. 

Kantonalno tužilaštvo se također oglasilo povodom izuzimanja dokumentacije koju provode pripadnici SIPA-e po iz prostorija Općine Stari Grad.

"Po naredbi Kantonalnog suda, a pod nadzorom postupajućeg tužioca pripadnici SIPA-e izuzimaju određenu dokumentaciju i predmete u Općini Star Grad. Trenutno ne možemo saopćavati više informacija", rečeno je iz Kantonalnog tužilaštva za portal "Avaza".

"Avaz" saznaje od izvora bliskih istrazi, da je među osumnjičenim i Ibrahim Hadžibajrić načelnik Općine Stari Grad i zamjenik predsjednika NES-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti