Ko je Mostarac koji je posudio Rimcu 300.000 eura i spasio mu kompaniju?

07.10.2022. 13:09 / Izvor: N1
Rimac

Mate Rimac oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Aleksandar Stanković u emisiji ugostio Igora Krezića, mostarskog poduzetnika i vlasnika nekoliko IT firmi.

Mate Rimac oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Aleksandar Stanković u emisiji ugostio Igora Krezića, mostarskog poduzetnika i vlasnika nekoliko IT firmi, koji je Mati Rimcu posudio 300.000 eura nakon samo dva dana poznanstva.

"Neki su sada ‘otkrili’ da mi je Igor Krezić pomogao (zapravo, koga lažemo – spasio mi je firmu i sve na čemu smo radili) kada mi je posudio 300.000 eura dva dana nakon što smo se upoznali", započeo je u objavi Rimac.

"I nije on neki milijarder – to je praktički sav cash koji je tada imao. Njegovi zaposlenici su mu govorili da je lud i da nikad neće vidjeti novce jer ćemo propasti. I nisu bili daleko od istine – šansa za preživjeti bila je izuzetno mala.

Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo 2 dana. Igora je teško opisati – koliko je to ludo i posebno biće. I koliko je takvih njegovih djela za koja se nikad neće saznati", napisao je.

Krezić: U početku sam mislio da mi ne treba vratiti novac

Podsjetimo, Krezić je u emisiji objasnio zašto je odlučio dati novac Rimcu nakon samo dva dana poznanstva.

"Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret. To je ništa u njegovom putu. To je bila mala premosnica da taj mjesec prođe kako treba", rekao je.

Stanković ga je pitao je li se zapitao hoće li mu Rimac vratiti novac.

"U startu sam razmišljao da ih ne treba vratiti. Podržati nekog takvog je jedna od stvari na koje sam najponosniji", rekao je Krezić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti