Lijepe vijesti iz Atine: Grad Trebinje nagrađen za turističku valorizaciju parka prirode Orjen

08.10.2022. 11:41 / Izvor: Akta.ba
trebinje

Grad Trebinje, sa pričom "Park prirode Orjen – zaštićeno područje u službi unapređenja turističke ponude i održivog razvoja", našao se ponovo među najboljim pričama o održivom razvoju.

Grad Trebinje, sa pričom "Park prirode Orjen – zaštićeno područje u službi unapređenja turističke ponude i održivog razvoja", našao se ponovo među najboljim pričama o održivom razvoju  u okviru ovogodišnjeg takmičenja Top 100 priča održivog razvoja, koje organizuje organizacija "Green Destinations" (2022 Green Destinations Top 100 Stories Competition).

Ceremonija dodjele prestižnih nagrada održana je u Atini, a certifikat za Grad Trebinje svečano je uručen zamjeniku gradonačelnika Draženu Boškoviću, koji je ove godine bio i jedan od voditelja programa proglašenja dobitnika nagrade.

"Ovo je izuzetan uspjeh za našu lokalnu zajednicu i pokazatelj odličnog rada u sektoru turizma u pogledu realizacije projekata koji doprinose održivom razvoju destinacije", rekao je Bošković i dodao da je Grad tokom prijave za takmičenje u Atini imao tehničku podršku projekta USAID Turizam.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja i direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina učestvovali su i na "Samitu o zelenim destinacijama i budućnosti turizma" – događaju koji je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Atine i Turističke organizacije Grčke.

Pozivnicu za samit Grad je dobio na osnovu priče "Herzeg House", koja je u martu ove godine proglašena za najbolju priču održivog razvoja na međunarodnom Sajmu turizma u Berlinu (ITB Berlin).

U okviru aktivnosti na Samitu, predstavnici Grada Trebinja su održali i sastanak sa ambasadorom BiH u Grčkoj Milicom Ristović Кrstić. Na sastanku je dogovoreno da se u naredonom periodu intezivira saradnja između Trebinja i nekoliko lokanih zajednica iz Grčke, u cilju uspostavljanja saradnje u oblasti privrede i turizma.

Osim Grada Trebinja u ovogodišnjem programu "Green Destinations" – Top 100 priča održivog  razvoja učestvovali su i predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, kao i predstavnici još nekoliko lokalnih zajednica iz BiH.

Učešće pomenutih predstavnika podržano je kroz projekat Eu4BusinessRecovery. Ovaj projekat implementira organizacija GIZ, uz podršku Evropske unije i Vlade SR Njamačke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti