Gas-Res: Nismo dobili informaciju o usklađivanju cijene gasa za IV kvartal

11.10.2022. 11:28 / Izvor: Akta.ba
gas

Do danas nismo još dobili informaciju o usklađivanju cijene prirodnog gasa za IV kvartal 2022. godine, navodi se u saopštenju preduzeća "Gas-Res" koja je zadužena za distribuciju gasa za potrošače u RS.

"Do danas nismo još dobili informaciju o usklađivanju cijene prirodnog gasa za IV kvartal 2022. godine", navodi se u saopštenju preduzeća "Gas-Res" koja je zadužena za distribuciju gasa za potrošače u Republici Srpskoj, a nakon što je iz Energoinvesta jučer potvrđeno da je ruski "Gasprom Export" odredio novu cijenu do kraja ove godine, a koja je viša za 9,7 posto nego u prethodnom tromjesečju.

Iz "Gas-Res" dalje navode da u skladu sa postojećim ugovorom koji ova kompanija ima sa "Gasprom Exportom" cijena se svakog kvartala usklađuje sa kretanjem cijena naftnih derivata na svjetskim berzama.

"U skladu sa tim, cijena prirodnog gasa može rasti ili padati. Po završetku III kvartala 2022. godine, a na osnovu podataka o kretanju cijena naftnih derivata na berzama u prethodnom periodu, doći će do usklađivanja cijene za IV kvartal ove godine", saopštili su iz "Gas-Res".

Takođe napominju da su to redovne ugovorne promjene cijene prirodnog gasa i da nisu vezane "ni za kakvu novu okolnost ili promjenu cijene od našeg dobavljača".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti