U okviru projekta Challenge to Change 3 održat će se info sesije za potencijalne aplikante

18.10.2022. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Serda

Prilika za bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Prvog poziva za prijavu aplikacija koji je trenutno otvoren.

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Prvog poziva za prijavu aplikacija koji je trenutno otvoren.   

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 480.000,00 EUR, a rok za dostavljanje aplikacija je srijeda 23. novembar 2022. godine do 16 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000, 00 EUR, dok je za  korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000,00 EUR.  Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca  i  duže od 12 mjeseci.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa. Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja.

U cilju detaljnijeg informisanja potencijalnih aplikanata, održat će se info sesije u sljedećim terminima:

  • 19. oktobar 2022. godine u 11 sati, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, Mostar
  • 31. oktobar 2022 godine u 11 sati, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, Sarajevo
  • 01.11. 2022. godine u 12 sati, Privredna komora RS, Banja Luka
  • 08.11.2022. godine u 11 sati Privredna komora ZDK, Zenica
  • 15.11.2022. godine u 11 sati Kantonalna privredna komora Tuzla, Tuzla

Također, predviđene su info sesije u Doboju, Bijeljini i Trebinju, a tačni termini održavanja će biti objavljeni na web stranici projekta.

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira  Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti