Svaka sekunda bitna: cargo-partner uspješno savladao brojne vremenski kritične izazove u 2022.

18.10.2022. 09:29 / Izvor: Akta.ba
cargo

U proteklih nekoliko mjeseci, cargo-partner je imao različite prilike da dokaže svoju stručnost u pronalaženju najbržih mogućih rješenja – bilo da se radi o avionskom transportu, kamionu, exspress kombiju ili helikopteru.

Rješenja za hitne pošiljke avionom ili cestom jedna su od užih specijalnosti ove globalne logističke kompanije. U proteklih nekoliko mjeseci, cargo-partner je imao različite prilike da dokaže svoju stručnost u pronalaženju najbržih mogućih rješenja – bilo da se radi o avionskom transportu, kamionu, exspress kombiju ili helikopteru.
Iako su se globalne transportne operacije uglavnom vratile u normalu tokom protekle godine, potražnja za hitnim rješenjima u avionskom i cestovnom transportu ostala je visoka. Od početka 2022. godine, cargo-partner je obradio stotine hitnih zahtjeva za klijente širom svijeta.

Kurir-putnik na letu iz Kine u Mađarsku

cargo-partner je dobio zahtjev da ekspresno dopremi 50 paleta iz Kine za Mađarsku. Kompanija je ponudila odlično rješenje sa vrhunskim avio prijevoznikom. Iznenada, tim je obavješten da dvije palete treba da stignu u fabriku kupca u Mađarskoj još brže kako bi se izbjeglo zaustavljanje proizvodnje. cargo-partner je obezbijedio kurira-putnika na slijedećem dostupnom letu kako bi ih dostavio. Kada je kurir stigao na odredišni aerodrom, teret je odmah prebačen u fabriku, uspješno spriječivši zaustavljanje proizvodnje.

cargo

Kurir-putnik na letu iz Češke u Meksiko

Klijent iz Češke je pozvao cargo-partner sa zahtjevom da odmah pošalje paket od 15 kg u Meksiko. Tim je pronašao rješenje u roku od deset minuta i transport je potvrđen. Kurir je samo četiri sata nakon prvog poziva bio na letu. Paket je isporučen slijedećeg jutra, čime je izbjegnuto skupo zaustavljanje proizvodnje.

cargo

Kombi prevoz od Irske do Francuske

Pored brojnih zahtjeva za hitne prevoze avionom, timovi za cestovni transport cargo-partnera rješavali su i razne vremenski kritične pošiljke. Prije nekoliko sedmica, kupac je kontaktirao tim u Frankfurtu u ponoć. Kompanija je bila suočena sa skorom obustavom proizvodnje i hitno je zahtjevala dijelove iz Irske koji su dostavljeni u njihovu fabriku u Francuskoj. cargo-partner je prvo namjeravao da pošalje helikopter, ali u tom trenutku nije bilo dostupnog aerodroma na kojem bi se obavio utovar. Stoga je tim organizovao kombi za preuzimanje tereta i isporuku na prvi slobodni aerodrom. Slijedećeg jutra u 7 sati, roba je već ulazila na proizvodnu traku.

Helikopterski transport do Mađarske

Klijent iz automobilske industrije, sa sjedištem u Mađarskoj, pozvao je cargo-partner i tražio hitan transport od njihovog dobavljača do proizvodne lokacije. cargo-partner je ponudio dvije opcije: dostavu robu kombijem slijedećeg jutra, ili kombijem i helikopterom u narednih pet sati. Kupac se odlučio za ovo drugo. Roba je preuzeta kombijem i odvezena do najbližeg aerodroma, gdje je helikopter već čekao. Pošiljka je u tren oka isporučena na proizvodnu lokaciju kupca, a proizvodnja je mogla da se nastavi bez prekida.

Jo Feiks, korporativni direktor sektora za avionski transport u cargo-partneru, ponosan je na dobar rad timova za hitne slučajeve: "Od početka pandemije, vrlo brzo smo se prilagodili svim novim izazovima u transportnoj industriji. Naši deskovi za hitne slučajeve 24/7 u Aziji i Evropi obezbjeđuju 24-satnu dostupnost, brzo vrijeme reakcije i fleksibilna rješenja – od čarter aviona do helikoptera, kurira, express kombija i automobila ili, u gradovima kao što je Bangkok, čak i dostavu putem skutera. Kada se svaka sekunda računa, dajemo svoj maksimum kako bismo stvorili rješenje po mjeri, vjerno našem motu: we take it personally!“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti