Federalna uprava policije dobit će borbena oklopna vozila za 1,4 mil. KM, evo ko će ih isporučiti

18.10.2022. 09:42 / Izvor: Akta.ba
borbena vozila

Federalna uprava policije je nakon objavljenog javnog poziva za nabavku borbenih oklopnih vozila odabrala i isporučioca.

Federalna uprava policije je nakon objavljenog javnog poziva za nabavku borbenih oklopnih vozila odabrala i isporučioca.

Za predmetnu nabavku za Fazu III zaprimljena je jedna ponuda i to od ponuđača KM TRADE d.o.o. Visoko.

Komisija je utvrdila da ponuda ponuđača KM TRADE d.o.o. Visoko sa cijenom od 1.282.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 1.499.940,00 KM sa PDV-om, a vodeći se kriterijima iz Tenderske dokumentacije, u ekonomskom i tehničkom smislu zadovoljava zahtjeve ugovornog organa, te je shodno tome dala preporuku da se donese Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Komisija je u toku postupka nabavke zaprimila zahtjev za učešće u predmetnoj nabavci od ponuđača KM TRADE d.o.. Visoko, Danial S d.o.o. Tešanj i SHOT d.o.o. Zenica. Dana 12.9.2022. godine uputila Pozive kvalifikovanim ponuđačima za dostavljanja početnih ponuda.

U skladu sa navedenim rokom ponuđači KM TRADE d.o.o. Visoko i Danial S d.o.o. Tešanj su dostavili početne ponude.

Komisija je uvidom u gore navedene ponude konstatovala da ponuđač KM TRADE d.o.o. Visoko ispunjava sve tražene uslove iz Tenderske dokumentacije sa cijenom 1.282.000,00 KM bez PDV-a, odnosno 1.499.940,00 KM sa PDV-om

Nadalje, Komisija je konstatovala da je ponuđač Danial S d.o.o. Tešanj dostavio ponudu, ali nepotpunu, u smislu nedostatka tražene dokumentacije, a ogleda se u ne dostavljanju certifikata ili izvještaja iz kojeg je vidljivo da stakla zadovoljavaju standard EN 1063 nivo BR-7, kao i da nije dostavio certifikat ili izvještaj iz kojeg je vidljivo da metalni paneli zadovoljavaju standard EN 1063 nivo BR-7. Ponuđač Danial S nije popunio tehničku specifikaciju koja je sastavni dio obrasca za cijenu početne ponude u skladu sa tačkom 5. obrasca. Također, isti obrazac nije potpisan na predviđenom mjestu.

Nadalje, u početnoj ponudi ponuđača Danial S u dijelu proizvođačka deklaracija nije dostavljeno da vozilo posjeduje TD tražene dijelove.

Ponuđač Danial S dostavio je početnu ponudu za Nabavku borbenih oklopnih vozila sa cijenom 1.281.196,58 KM bez PDV-a, odnosno 1.499.999,00 KM sa PDV-om.

Komisija je utvrdila niz nedostataka u ponudi ponuđača Danial S, te je iz navedenog razloga ponuđač Danial S pismeno obavješten da se sa istim neće pregovarati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti