Vlada Distrikta odobrila smjernice za izradu Odluke o načinu upotrebe električnih skutera

20.10.2022. 08:13 / Izvor: Akta.ba
vlada distrikt

Ovom Odlukom odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM u korist Gospodarske komore Brčko distrikta.

Na jučerašnjoj redovnoj 77. sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojena je Odluka o dodjeli sredstava donacija za 2022. godinu na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

Ovom Odlukom odobrena su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM u korist Gospodarske komore Brčko distrikta BiH za realizaciju projekta "Podrška poslovnim poduzećima Brčko distrikta BiH u oporavku od posljedica pandemijske krize“.

Na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH odobrene su smjernice za izradu nacrta Odluke o načinu upotrebe lakog osobnog električnog vozila na području Brčko distrikta BiH.

S obzirom da se u posljednjem vremenskom razdoblju pojavio veći broj vlasnika ili korisnika lakog osobnog električnog vozila koji upravljaju pješačkim zonama, nogostupom i kolosijekom, ukazala se potreba za donošenjem spomenutog propisa, kako bi se kretanje i prekršaji istih pravno uredili.

Smjernice se, između ostalog, odnose na razvrstavanje lakih vozila, propisivanje obvezne opreme kao i utvrđivanje obveza osoba koja upravljaju lakim vozilom.

Ujedno, Vlada je razmotrila informaciju Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, a koja se tiče postupanja po Odluci o organiziranom i kontroliranom odstrjelu divljači na području Brčko distrikta BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti