Pokrenut prekršajni postupak protiv Nazdornog odbora Bosnalijeka

20.10.2022. 08:18 / Izvor: Akta.ba
bosnalijek

Komisija za vrijednopsne papire Federacije BiH podnijela je zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Nadzornog odbora društva Bosnalijek d.d. Sarajevo.

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH podnijela je zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Nadzornog odbora društva Bosnalijek d.d. Sarajevo.

Na osnovu provedenog vanrednog nadzora održavanja i odlučivanja redovne Skupštine dioničara “Bosnalijek” d. d. zakazane za 30.06., odnosno 19.08.2022. godine, Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine je Općinskom sudu u Sarajevu podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Nedima Rizvanovića, predsjednika nadzornog odbora društva, te Samira Telibečirovića, Bernadina Alagića i Vedada Tuzovića, članova nadzornog odbora, zbog poduzimanja aktivnosti suprotnih Zakonu o privrednim društvima.

O ishodu navedenih zahtjeva, kao i eventualnom daljem postupanju u vezi s društvom Bosnalijek d. d. Komisija će blagovremeno izvijestiti javnost i medije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti