Kompanija T&B INVESTMENT d.o.o. sarađuje sa kompanijama svjetske klase u oblasti građevinske hemije

21.10.2022. 09:52 / Izvor: Akta.ba
GRAĐEVINA

T&B Investment d.o.o je kompanija osnovana u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, od strane Bayrak grupe za inozemnu prodaju, marketing, uvoz i izvoz.

T&B Investment d.o.o je kompanija osnovana u Sarajevu 2020. godine, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, od strane Bayrak grupe za inozemnu prodaju, marketing, uvoz i izvoz.

Za poslovni portal Akta.ba su pojasnili kako i zbog čega je došlo do nastanka kompanije u BiH, ali i o ciljevima i misiji kompanije.

"Zahvaljujući sporazumima o slobodnoj trgovini, za koje se vjeruje da su profitabilni u industrijskom i komercijalnom poslovanju, kompanija T&B Investment d.o.o. je započela svoje poslovne aktivnosti, te razvila svoju mrežu snabdijevanja sa kompanijama svjetske klase iz oblasti građevinske hemije, dok istovremeno pravi stratešku prizvodnju materijala prema potrebi industrije", pojasnili su iz kompanije, dodajući da je strategija razvoja T&B Investment d.o.o, koja je dogovorena da se razvija u Bosni i Hercegovini zbog blizine geografskog područja Evrope, također sprovedena.

"Cilj grupacije je kupovina i prodaja građevinskog materijala, građevinske hemije i drugih sektorskih proizvoda i stvaranje dugoročnih poslovnih partnerstava. Vođeni tom idejom, odlučili smo krenuti sa istim ovim principom u Bosni i Hercegovini, 2020. godine kada je i osnovana firma T&B INVESTMENT d.o.o", rekli su za naš portal. 

Iz kompanije naglašavaju da su oni nova generacija predstavnika kulture koja je formirana u Turskoj prije mnogo godina.

"Dolazimo iz tradicije koja njeguje koncept upravljanja projektima u Turskoj, s fokusom na građevinske hemikalije. Ukratko, čim je kontejner postavljen na radilište, mi smo u projektu. Prije toga, radimo na specifikacijama s našim različitim timovima. Naš cilj nije prodavati materijale, već prodavati sisteme. Riješiti detalje s pravim proizvodima i prodavati proizvode preko naših distributera", kazali su.

kompanija

 U Turskoj rade s ovim motom već gotovo 30 godina. Njihova krovna firma Nanotek A.S. postala je vrlo poznata i pouzdana firma u zemlji, ali i šire.

"Sva ta znanja i iskustva htjeli smo iskoristiti i u Bosni. Ovo je tržište u razvoju. Ovdje želimo primijeniti iste principe rada kao u Turskoj. Usluga se više ne pruža tamo gdje živite, morate biti na terenu. Mi imamo princip rada koji ide do kupca i rješava problem", pojasnili su.

Cilj je zadovoljstvo krajnjeg korisnika

Njihovi rezultati se najbolje vide na terenu, te u svim gradovima u BiH imaju minimalno jednog, a negdje i više partnera, odnosno radnji i stovarišta u kojima možete kupiti njihove materijale.

"S obzirom na to da smo mi mlada firma i da se na tržištu takmičimo s firmama koje postoje i rade dugi niz godina, izuzetno smo zadovoljni postignutim rezulatom. Kada je u pitanju saradnja sa svjetskim kompanijama čiji smo distributeri za BiH kao što je Master Builders Solutions, Selena group, Revestech, Starflex Ode, Alvo i mnogi drugi, postoje neki kriteriji kojih se strikno pridržavamo kada je u pitanju prodaja i saradnja", pojašnjavaju, dodajući da istovremeno od njih imaju veliku podršku.

office

 "Uvijek imamo prave informacije, brze odgovore na postavljena pitanja, tehničke podatke o proizvodima, a isto tako redovno plasiramo neke novitete koji su unikatni na tržištu. Mi se trudimo raditi kao tim, jer nam je krajnji cilj isti – zadovoljstvo krajnjeg kupca, tj.korisnika materijala i dugoročna rješenja iz oblasti građevinarstva", poručuju iz kompanije.

Usavršavanje uposlenika 

Kompanija T&B INVESTMENT konstantno ulaže u usavršavanje svojih uposlenika, te u tom smislu organiziraju edukacijske treninge sa proizvođačima/fabrikama.

sastanak

"Također, otvoreni smo i za prijateljske saradnje sa fakultetima, organizacijama isl. pa smo prije par dana ugostili studente Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i prezentirali im Master Builders Solutions asortiman", rekli su.

kompanija

 Pored teorijskog dijela koji je neizostavan, studenti su imali priliku uživo se upoznati s MBS materijalima te iste aplicirati u njihovim prostorijama.

"Bilo je zabavno i kreativno, ali prije svega edukativno. Nadamo se da će naši studenti iskoristiti nove informacije o proizvodima u praksi i primjenjivati ih u svojim budućim projektima. Kompanija T&B INVESTMENT je društveno-odgovorna kompanija i vjerujemo da je ulaganje u mlade naša najbolja investicija", poručuju.

kompanija

Učestvovali su i na ovogodišnjoj naučno-stručnoj konferenciji "Otvori u građevinarstvu" koju je organizirala SFERA u Sarajevu.

kompanija

Saradnje i projekti 

Njihovi materijali su korišteni na mnogim poznatim objektima preko njihovih partnera. Neki od projekata su između ostalog SP Verde Fojnica gdje se koristila BASF Master Builders Solutions hidroizolacija. Također, hidroizolacija BASF Master Builders Solutions je korištena prilikom renoviranja Baščaršijske džamije, zatim na novosagrađenim objektima na Jahorini, Bjelašnici, Igmanu.

"Naša termoizolacija (staklena vuna) se koristi na novim zgradama Sarajevo Waves. Za Srbiju smo izvozili također termoizolaciju (kamena i staklena vuna) koja se koristila za sanaciju obrazovne ustanove, kao i za Sloveniju, te fasadni sistem koji je izvezen u Hrvatsku, Orebić", pojašnjavaju.

Trenutno su prisutni u svim gradovima Bosne i Hercegovine; Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Donjem Vakufu, Goraždu...itd. Također, izvoze za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru preko njihovih partnera distributera.

"Imamo još jednu firmu u Kazakistanu, koja je također distributer, a izvozimo i u Afričke zemlje. U narednom periodu svakako planiramo otvoriti i nove regije, gdje ćemo biti pouzdan i prepoznatljiv partner za rješenja", ističu.

Naglašavaju da imaju određenu liniju kvalitete, i da ne padaju ispod te crte. Kompanija radi sa pouzdanim brendovima, ali također sarađuju i sa proizvođačima. 

"Zapravo, mi smo ti koji svoje proizvode činimo poznatima. Na tržištu postoje mnogi ekvivalentni proizvodi, ali ako proizvod ne poznajete u detalje, ono što koristite nema smisla. Tada nastaju problemi. Zapravo ni mi ni proizvođači s kojima radimo ne pravimo svoje kupce žrtvama. Cilj je uvijek naći odgovarajuće rješenje. Tako i stvaramo zadovoljstvo kupaca i naša firma kao i naši proizvodi ostaju u dobrom pamćenju", pojašnjavaju.

Njihova vizija je u skladu sa njihovim napretkom; ima za cilj održati disciplinovan pristup shodno svojim godišnjim razvojnim planovima i inicijativama; da se proširi u građevinarstvu, izolaciji, ugovaranju, građevinskoj hemiji, ispunjavanjajući svoje jasno zacrtane ciljeve prometa i prihoda.

Cilj je i da kompanija ispunjava zahtjeve njihovih dobavljača i prodavača sa najvišim stepenom razumijevanja kvaliteta i rada; osigurati prodaju orijentisanu na rješenja, kao i tehničku pomoć; zaposliti i stručno i posvećeno osoblje; imati nacionalni i međunarodni ugled i adekvatnost kapitala; te održati svoju uglednu poziciju u sektoru koja zaposlenima, dobavljačima, partnerima prodavačima ulijeva povjerenje.

"Pored navedenog, naša misija je i da pružamo pouzdane, kvalitetne, brze, profesionalne usluge napredne tehnologije u skladu sa svjetskim trendovima iz oblasti tehničkih građevinskih materijala, vodeći se jedinstvenim sloganom "Zajedno gradimo budućnost", poručili su iz kompanije T&B INVESTMENT.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti