U Sarajevu skoro pet miliona KM naplaćeno na osnovu računa za vodu i odvodnju u augustu

20.10.2022. 13:54 / Izvor: Akta.ba
voda

Uposlenici Službe naplate i obračuna utroška vode po osnovu ispostavljenih računa za vodu i odvodnju naplatili su 4.811.661 KM.

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo u augustu 2022. godine ostvarilo je najveću naplatu na osnovu računa za vodu i odvodnju u historiji preduzeća.

Uposlenici Službe naplate i obračuna utroška vode po osnovu ispostavljenih računa za vodu i odvodnju naplatili su 4.811.661 KM.

"Rezultat je to aktivnosti koje su se provodile u prethodnom periodu a koje podrazumijevaju usmeno i pismeno upozoravanje dužnika, te pojačane aktivnosti na isključenju u svim slučajevima kada tehnički uslovi dozvoljavaju samostalno isključenje dužnika", kazao je Amar Nović, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo.

Istakao je da preduzeće svake godine ima povećanu naplatu u ljetnim mjesecima jer u tom periodu korisnici koji žive van Bosne i Hercegovine prilikom dolaska na godišnji odmor plaćaju svoje račune, kao i da u tom periodu više posla imaju i pravna lica pa samim tim je njihov utrošak vode veći što rezultira većom naplatom.

"Pored ostalog ostvareni rezultati pokazatelj su i podrške i povjerenja koje građani imaju u naše preduzeće s obzirom na trud i rad naših uposlenika na terenu kako bismo imali uredno vodosnabdijevanje na zadovoljstvo naših potrošača", kazao je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti