Usvojen Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta za status univerzitetske bolnice KBZ-a

21.10.2022. 10:14 / Izvor: Fena
bolnica

Foto: fena

Vlada Zeničko-dobojskog usvojila je danas odluku o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica.

Vlada Zeničko-dobojskog usvojila je danas odluku o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica, što je jedan od uslova za stjecanje statusa univerzitetske bolnice - potvrdio je premijer ZDK-a Mirnes Bašić.

Federalno ministarstvo zdravstva, podvlači Bašić, insistiralo je na donošenju i ovog pravilnika u davno započetom postupku dodjele statusa univerzitetske bolnice za zeničku bolnicu, koja će biti i nastavna baza za Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici.

"Ja vjerujem da će, sa današnjim usvajanjem ovog pravilnika, Federalno ministarstvo zdravstva dati konačnu odluku da naša kantonalna bolnica postane univerzitetska bolnica. I da sa tim zaokružimo, jer to je jedan od onih ključnih politika ove vlade, da u ovom mandatu naša kantonalna bolnica dobije taj status", podvukao je Bašić.

Akt će odmah biti proslijeđen prema Federalnom ministarstvu zdravstva te se vrlo brzo očekuje konačna odluka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti