Objavljeni javni pozivi: Subvencionisanje ugradnje solarnih panela za vlastite potrebe

27.10.2022. 08:23 / Izvor: Akta.ba
solarni paneli

UNDP u BiH je objavio javne pozive za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području grada Prijedora i Gradiške.

UNDP u BiH je objavio javne pozive za subvencionisanje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području grada Prijedora i Gradiške.

"Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i finansijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Prijedora. Aktvnost se provodi u okviru projekta "Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini" (SolarCET), podržanog od strane Vlade Republike Slovačke", navedeno je u pozivu.

I javnim pozivom za Gradišku omogućeno je subvencionisanje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50% vrijednosti nabavke i ugradnje opreme.

Projekat SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Na Javne pozive mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe koje su vlasnici/suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području Grada Prijedora i Grada Gradiška.   

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti