Investicijska fondacija Impakt i Grad Bijeljina podržali nove poslovne poduhvate u Bijeljini

27.10.2022. 16:18 / Izvor: Akta.ba
Impakt

Investicijska fondacija Impakt i Grad Bijeljina su danas održali javno predstavljanje poslovnih ideja koje su razvijene u sklopu integralnog programa podrške razvoju preduzetništva.

Investicijska fondacija Impakt i Grad Bijeljina su danas održali javno predstavljanje poslovnih ideja koje su razvijene u sklopu integralnog programa podrške razvoju preduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja koja se već četvrtu godinu realizuje u Bijeljini.

Na događaju je predstavljeno sedam poslovnih ideja postojećih i potencijalnih poduzetnika, a komisija, u čijem radu su učestvovali predstavnici Investicijske fondacije Impakt, Grada Bijeljina, Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, odabrala je pet (5) predstavljih ideja koje će u narednom periodu imati priliku aplicirati za bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 5.000,00 KM i koristiti stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj biznisa.

Takođe, dvije ideje su uvjetno prošle, odosno trebaju biti modificirane u polju održivosti i ukoliko ispune tražene uvjete, dobit će takođe podršku Investicijske fondacije Impakt. U protekle 4 godine, kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja Bijeljina podržan je, sa današnjim danom, 31 poslovna ideja.

Impakt

Napomenut ćemo da je Investicijska fondacija Impakt u oktobru 2022 potpisala Sporazum o saradnji sa Fakultetom poslovne ekonomije u Bijeljini, Univerziteta Istočno Sarajevo kojim je dogovoreno da se u narednom periodu na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini jedan semestar izučava metodologija poduzetničke obuke IMPAKT inkubatora. Metodologiju je uradio domaći stručni tim Investicijske fondacije Impakt i ona je u potpunosti prilagođena našem tržištu i ekonomskim uvjetima.

"Jako smo ponosni na reuzltate koje smo postigli u Bijeljini i sšto je naš rad prepoznat kako u lokalnoj, tako i u akademskoj zajednici Grada Bijeljina", rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti