U suradnji s klijentima: Hager d.o.o. razvija proizvode, raste i slavi zajedničke uspjehe

28.10.2022. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Više od 60 godina kupci se oslanjaju na inovativne elektrotehničke proizvode i rješenja firme Hager.

Predstavnici AHK BiH posjetili su ove sedmice svoju članicu Hager d.o.o. u Vogošći, lidera na tržištu trgovine elektromaterijalom i građevinskim komponentima Hager grupe. Hager d.o.o. je specijalista za elektroinstalacije u objektima, stanogradnji i namjenskoj gradnji i već desetljećima stoji za sveobuhvatne ponude sistema.

Više od 60 godina kupci se oslanjaju na inovativne elektrotehničke proizvode i rješenja firme Hager. U međuvremenu izrasli su - od početne organizacije od 3 čovjeka u vodeću organizaciju na tržištu sa 11.500 zaposlenih, 2,3 milijardi eura godišnjeg prometa i klijentima u više od 100 zemalja širom svijeta.

Hager d.o.o. osnovan je prije više od 60 godina u Ensheimu, pokrajina Saarland, od gospodina Hermana i doktora Oswalda Hager, zajedno sa njihovim ocem Petrom. Četiri godine kasnije ova početnička tri - čovjeka organizacija osnovala je kompaniju na još jednoj važnoj lokaciji u Elsaskom Obernai-u.

Na ovaj način od samog početka su multinacionalno orijentisani. Tokom vremena naučili su pratiti kupce na svim različitim tržištima u skladu sa njihovim individualnim potrebama i željama.

Hager d.o.o. posluje na 24 lokacije širom svijeta, i ima kupce u više od 100 zemalja koji se oslanjaju na njihova rješenja.

Glavni razlog uspjeha je tradicionalna bliskost sa zanatom. U saradnji sa klijentima, Hager d.o.o. razvija proizvode, raste i slavi zajedničke uspjehe.

Na tržištu Bosne i Hercegovine više od decenije svojim kupcima nudi inovativne proizvode i rješenja iz sfere električnih instalacija.

Sa sjedištem kompanije u Vogošći, Hager d.o.o. pokriva tržišta Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Kupcima nudi širok asortiman rješenja za električne instalacije, uključujući razvodne ormare, modularnu opremu, senzorska i rasvjetna rješenja, raznovrsne programe prekidača i utičnica, moderna rješenja KNX pametnog upravljanja i automatizacije objekata itd.

Kada je riječ o KNX i pametnom upravljanju objektima jedini planiraju lokalno raditi certifikaciju instalatera i programera KNX rješenja u skladu sa normama i propisima svjetske asocijacije KNX:

Zadnjih godina, zajedno sa partnerima i prijateljima kompanije, putem udruživanja i zajedničkih projekata također učestvuju na jačanju infrastrukture elektromobilnosti u našoj zemlji. Zajedničkim naporima u proteklih par godina u Bosni i Hercegovini instalirano je preko 150 punjača za električna vozila od čega je 40 punjača Hager proizvodnje.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti