Digitalne platforme BH Telecoma predstavljene na 10. NetWork konferenciji

31.10.2022. 09:33 / Izvor: Akta.ba
NetWork 10

Deseta po redu NetWork konferencija započela je 26.10. a trajala je do 28.10.2022. godine u Neumu.

Deseta po redu NetWork konferencija započela je 26.10. a trajala je do 28.10.2022. godine u Neumu. Konferencija je u proteklih devet izdanja pokazala da je nezaobilazna destinacija za mnoge stručnjake, IT profesionalce, investitore i predstavnike kompanija iz oblasti ICT sektora, te je i ove godine odabrala zanimljiva predavanja koja oslikavaju današnje trendove i aktuelne tehnologije na dinamičnoj IT sceni.

Ovogodišnja trodnevna “NetWork 10” konferencija okupila je mnoštvo domaćih i međunarodnih istaknutih predavača, a čija izlaganja posjetioci prate na šest različitih pozornica. Ukupan broj govornika je blizu 70, a prisutni imaju priliku informisati se o posljednjim svjetskim IT trendovima i aktuelnim temama koje su u fokusu konferencije, kao što su: Cloud Technology, AI, ML, DevOps, IoT, Business Disruption, Digital Transformation, Modern Workplace, Business Applications, Cloud Infrastructure, Productivity & Hybrid Work Open Source, Security & Compliance i Advanced Analytics.

Digitalne platforme BH Telecoma – BH TechLab i BH SmartLab

U sklopu drugog dana konferencije, održano je predavanje „Podrška razvoju inovacija u BiH – Digitalne platforme BH Telecoma” prilikom kojeg su prisutnima predstavljene ključne digitalne platforme BH Telecoma, BH TechLab i BH SmartLab. Platforme su kreirane s ciljem podrške ubrzanom razvoju inovativnih održivih biznisa u BiH i razvoja pametnih rješenja i usluga iz koncepta Pametnih gradova.

Kompanija BH Telecom je kroz svoje učešće na konferenciji naglasila važnost inovacija kao ključnih pokretača procesa digitalne transformacije što je, u konačnici, i ključ privrednog napretka jedne zemlje. Napredne tehnologije su alat, ali su inovacije ono što doprinosi ključnim pozitivnim pomacima u bh. društvu. Ekonomski rast i povećanje konkurentnosti privrede u direktnoj su korelaciji sa inovacijama, a niz pametnih rješenja koje nudi BH Telecom imaju za cilj da olakšaju svakodnevni život građanima, kroz jedno sigurno, pouzdano i stabilno rješenje kao što je i BH Telecom, čija je namjera graditi prepoznatljivu infrastrukturu koja će biti prepoznata kod građana.

Čvrstu opredijeljenost i punu podršku razvoju pametnih i naprednih rješenja i usluga kompanija BH Telecom pokazala je kreirajući pametni poligon BH SmartLab ali i platformu za startupe BH TechLab kao mjesto na kojem svi zainteresovani koji se bave razvojem inovativnih digitalnih ICT poslovnih inicijativa i rješenja mogu dobiti podršku za rast i razvoj.

BH Telecom je zlatni sponzor ovogodišnje „NetWork 10“ konferencije, a za posjetioce je bio dostupan informativni pult na kojem zainteresovane strane mogu dobiti sve informacije o trenutnim ponudama usluga i uređaja kao i aktuelnim projektima i platformama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti