Budžet Tuzlanskog kantona uvećan za 25 miliona KM

01.11.2022. 07:39 / Izvor: Fena
tuzla skupština

Na posljednjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u aktuelnom mandatu usvojene su izmjene i dopune budžeta za 2022. godinu.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u aktuelnom mandatu usvojene su izmjene i dopune budžeta za 2022. godinu. Na taj način budžet Tuzlanskog kantona je uvećena za skoro 25 miliona KM i iznosi blizi 586 miliona KM.

"Uvećali smo izdvajanja za poljoprivredu sa 11,4 miliona KM na 13,4 miliona KM. Oblast socijalne zaštite raposlagat će sa 2,4 miliona KM više. U zdravstvenom sektoru uvećenje je za 11 miliona KM. Imamo dodatna sredstva za privredu, obrazovanje, itd", kaže Suad Mustajbašić, ministar finansija TK. 

Rebalans budžeta za 2022. godinu usvojen je jednoglasno, a usvojene su i odluke o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama državnih službenika, namještenika i drugih lica zaposlenih u organima državne službe Tuzlanskog kantona te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti