Mujagić: Vijek nove pruge je 60 godina, rok će sigurno trajati i duže zbog novih tramvaja

01.11.2022. 14:25 / Izvor: TVSA
Mujagić

Senad Mujagić, direktor KJKP GRAS, govorio je za Špicu o dosadašnjoj rekonstrukciji pruge i izgradnji druge funkcionalne cijeline.

Senad Mujagić, direktor KJKP GRAS, govorio je za Špicu o dosadašnjoj rekonstrukciji pruge i izgradnji druge funkcionalne cijeline tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora, ali i novim, savremenim, evropskim tramvajima koji će biti isporučeni našem gradu.

"Imamo lijep period iza nas. Najviše sam strahovao zbog toga kakvo će vrijeme biti u periodu rekonstrukcije pruge … Zbog izloženosti visokih temperatura, kao i planiranih minusa, kojih srećom nije bilo", kaže on, te iskorištava priliku da se zahvali radnicima tramvajskog sektora održavanja i svima ostalima koji su pomogli u završetku radova dionice Čengić vila-Ilidža.

Iduće godine biti će isporučeni novi tramvaji našem gradu, o čemu je Mujagić rekao: “Sarajevo će uz novu prugu i uz nove savremene, evropske tramvaje biti evropska metropola”.

"Vijek nove pruge je 60 godina, ali će sigurno taj rok trajati i duže s obzirom na to da očekujemo dolazak novih tramvaja", naglasio je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti