Na "Nešković pumpi" u Trebinju za piće koristili tehničku vodu, zabrinjavajući nalazi Instituta

04.11.2022. 10:24 / Izvor: Akta.ba
nešković

Voda u objektu "Nešković pumpe" u Trebinju bila je, osim na gradski vodovod, spojena na sistem za tehničku vodu.

Voda u objektu "Nešković pumpe" u Trebinju bila je, osim na gradski vodovod, spojena na sistem za tehničku vodu, a o cijelom slučaju upoznati su nadležni inspekcijski organi, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

Saznajemo da je to utvrđeno nakon prijave više korisnika usluga kafića na "Neškovića pumpi" u Zasad polju, jer je voda u čaši, koja je pratila kafu, bila mutna i različitih nijansi boja.

"Inspekcijski organi su odmah reagovali. Utvrđeno je da je objekat spojen na tehničku vodu. Ovo je veliki propust za koji neko mora da odgovara. Pitanje je kako je nadzorni organ mogao ovo da previdi ili je neko naknadno promijenio priključak", kaže izvor portala TrebinjeLive.info.

Za ovakve propuste gube se licenca, a odgovorni se krivično gone zbog kršenja više pravnih akata.

Najgore je što su oni koji su popili čašu vode na Neškovića pumpi u Trebinju pili i tehničku vodu, a što je, kako saznajemo, potvrdilo uzorkovanje vode koje je vršeno iz ovog objekta od strane nadležnih organa. 

Jedan od uzoraka ispitivanja vode na "Neškovića pumpi" potvrdio je prisustvo bakterije "ešerihija koli". Ispitivanja su, kako saznajemo, vršena u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti