Info radionica za projekt ugradnje solarnih sistema privukla veliki broj građana Mostara

12.11.2022. 08:20 / Izvor: Fena
Mostar

U mostarskoj Gradskoj vijećnici u petak je održana Info radionica za Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara.

U mostarskoj Gradskoj vijećnici u petak je održana Info radionica za Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara.

Veliki broj zainteresiranih građana Mostara imao je priliku postaviti pitanja i dobiti pojašnjenja vezana za pravilnu prijavu na Javni poziv, priopćeno je iz mostarske Gradske uprave.

Uvažavajući važnost solarne energije u svrhu tranzicije ka čistoj energiji, Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH je započeo provedbu projekta "Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini" (SolarCET), podržanog od strane Vlade Republike Slovačke, dodaje se.

Nadalje se navodi, kako Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Predmet Javnog poziva je pružanje tehničke i financijske podrške pripremi i realizaciji ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara.

Partneri na ovom projektu i Javnom pozivu su Grad Mostar i ured UNDP-a u Bosni i Hercegovini (Projektni tim "SolarCET" projekta koji implementira UNDP, a financira Ministarstvo financija Slovačke Republike i Projektni tim "URBANLED" projekta koji implementira UNDP, a financira GEF).

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 25. studenoga, dok se dodatna pitanja u vezi Javnog poziva mogu dostaviti putem formulara za pitanja na mail sa naznakom "Javni poziv za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema na području Grada Mostara" od 31. listopada do 18. studenoga ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti