Poništili tender: Poznato zašto policajci u Sarajevu neće dobiti body kamere

16.11.2022. 12:32 / Izvor: Akta.ba
policija

Poništen je postupak javne nabavke kamera namijenjenih za nošenje na policijskoj uniformi.

Uprava policije KS-a poništila je postupak javne nabavke kamera namijenjenih za nošenje na policijskoj uniformi. Kako je istaknuto u obrazloženju, kompanija Mibo komunikacije je bila jedina koja je aktivno učestvovala u drugoj fazi nabavke, ali nije ispunila uslove.

Njena ponuda nije prihvaćena, a neke od primjedbi bile su da je ponuda nepotpuna te da nisu ispunjeni uslovi za dostavljanje uzoraka uz ponudu, da dostavljeni uzorak ne ispunjava uslove iz tehničke specifikacije određene tenderom, te da je pregledom uređaja, označenog kao kamera tip 2, utvrđeno da ne odgovara tehničkoj specifikaciji određenoj tenderom (uzorak nema dva pojasa koji se stavljaju preko ramena i jedan pojas oko struka, niti se klick-fast zakačka nalazi na spoju svih pojasa). Zamjerka je i da nosač kamere tipa 2 ne odgovara opisu iz obrasca za cijenu ponude.

Podsjećamo, još u aprilu prošle godine Vlada KS-a je usvojila odluku da će policajci nositi kamere na uniformama. Tada je saopćeno da će nabavka koštati 490.000 KM, a resorni ministar Admir Katica tada je izjavljivao da će snimci sa kamera biti koristan materijal tokom kriminalističkih obrada, istraga i u slučajevima pritužbi na rad policije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti