Da li ste znali da institucije sve nabavke do 6 hiljada KM objavljuju samo u planu nabavki?

17.11.2022. 09:34 / Izvor: Akta.ba
akta tenderi

U nastavku donosimo kako doći do sveobuhvatne informacije o privredi i zašto je važno imati pouzdanog partnera u praćenju javnih nabavki.

Sa Aktom „nismo znali” nije opcija - ne dopuštamo da nešto propustite! U nastavku donosimo kako doći do sveobuhvatne informacije o privredi i zašto je važno imati pouzdanog partnera u praćenju javnih nabavki.

1. Utrošeno vrijeme usmjerite na korisnije stvari

Nemate odgovornu osobu za odjel javnih nabavki, ne kupujete sve dnevne novine i ne stižete upratiti sve raspisane javne nabavke? Sama misao da neko prikuplja informacije po vašoj mjeri iz svih službenih izvora i dostavlja na vašu adresu svaki dan zvuči obećavajuće, zar ne?

Ako još uvijek koristite ručne procese, jedno je sigurno: energiju možete usmjeriti na nešto što, u suprotnom, ne biste stizali!

2. Jedan klik udaljeni od informacije krojene samo za vas

Jednostavna i sveobuhvatna pretraga je pola urađenog posla. Smanjite rizik propuštanja tendera i samo jednim klikom odaberite kategoriju i industriju koja vas interesuje i provjerite ko je sve taj dan objavio tender!

Za detaljniju pretragu, savjetujemo da se koristite malim trikovima i pretražujte po riječniku javnih nabavki, datumu objave i važenja, teritoriji, nazivu naručioca ili isporučioca...

3. Doprinesite transparentnosti pobjednika tendera i dodijeljenih ugovora

Ko je dobio tender na koji ste se prijavili? Ko ne zadovoljava uslove, a dobija ugovore? Ne dozvolite da budu ispred vas i u par koraka saznajte cijenu roba i usluga vaših konkurenata! Uz dnevni newsletter "Dodjele ugovora", transparentnost javnih nabavki dobija sasvim novu dimenziju.

4. Uzmite ono što vas sljeduje

Zanimaju vas grantovi i bespovratna sredstva? Želite dobiti sredstva za zapošljavanje? Iskoristite vaša prava i prvi saznajte sve aktuelne javne pozive, grantove i konkurse za finansiranje projekata od strane vladinog i nevladinog sektora!

5. Informišite se na vrijeme

Da li ste znali da institucije sve nabavke do 6.000 KM objavljuju samo u planu nabavki? Kvalitetno planiranje nabavki i istraživanje tržišta doprinosi boljoj pripremi ponuđača, većem interesu za javnu nabavku i razvoju novih poslovnih ideja. Isti doprinose transparentnijem procesu nabavke te ugovorni organi dobijaju veći broj ponuda. Prijavite se na najnovije pozive i budite u toku kada i koja institucija planira raspisati javnu nabavku za radove ili usluge.

Zaključak:

U dobu gdje je vrijeme novac, efikasna organizacija vremena je stepenica koja vodi ka uspjehu. Tim poslovnog portala Akta je to prepoznao i dnevnim pregledom više od 2.000 izvora, Akta baza tendera je najveća i najažurnija baza u Bosni i Hercegovini! Godišnje, na portalu se objavi preko 120.000 tendera koje su korisnici servisa ocijenili kao izuzetno korisnim!

Na portalu Akta.ba u rubrici Tenderi možete pronaći sve od nabavki, izmjena i poništenja, dodjela ugovora, licitacija, privatizacija i EU i međunarodnih tendera do prodaje imovine u stečaju i odluka o pokretanju postupaka. Akta.ba, poslujte bolje!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti