Ambasador Hunn u USK-u: Povećati investicije u oblasti poljoprivrede i obnovljivih izvora

17.11.2022. 11:25 / Izvor: Fena
Ambasada Švicarske

Ambasador Švicarske u BiH Daniel Hunn boravio je u službenoj posjeti Unsko-sanskom kantonu, gdje se susreo s premijerom Mustafom Ružnićem.

Ambasador Švicarske u BiH Daniel Hunn boravio je u službenoj posjeti Unsko-sanskom kantonu, gdje se susreo s premijerom Mustafom Ružnićem s kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje tog kantona i Švicarske, prvenstveno u oblasti poljoprivrede i obnovljivih izvora energije.

"Bio sam u prilici da već nekoliko puta boravim u Unsko-sanskom kantonu, ali je to svaki put bilo povezano s migrantskom krizom i migrantskim kampom na Lipi. Želio sam da dođem ovdje i razgovaram o drugim stvarima kao što su bileteralna saradnja između Švicarske i Unsko-sanskog kantona. Razgovarali smo o mogućnostima ekonomske saradnje i potencijalima koje ovaj kanton ima radi daljnjih ulaganja iz Švicarske", izjavio je ambasador Hunn.

U BiH već postoji nekoliko primjera švicarskih investicija, ali iz te zemlje smatraju da potencijal nije ni blizu iskorišten.

Posebno kada je riječ o poljoprivredi, kazao je švicarski ambasador u BiH, tu su vidljive mogućnosti za unapređenje saradnje, ali jedna od grana koja je u fokusu i švicarskih biznisa su obnovljivi izvori energije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti