Općina Ilidža u saradnji s KULT-om dodijelila sredstva za sufinansiranje projekata podrške mladima

18.11.2022. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Ilidža

Općina Ilidža dodijelila je sredstva udruženjima koja su zadovoljila kriterije Javnog poziva za (su)finansiranje projekata podrške mladima iz Budžeta za 2022. godinu.

Općina Ilidža dodijelila je sredstva udruženjima koja su zadovoljila kriterije Javnog poziva za (su)finansiranje projekata podrške mladima iz Budžeta za 2022. godinu.

Općina Ilidža je u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT objedinila sredstva kako bi zajedničkim snagama potaknuli implementaciju projekata koji se odnose na mlade, a koji će, nadamo se, doprinijeti poboljšanju njihovog položaja na području općine Ilidža.

Odlukom o raspodjeli sredstava na 14 projekata raspodijeljen je, nakon što su u maju ove godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić potpisali ugovor o partnerstvu.

"Od samog početka našeg rada mnogo pažnje posvetili smo mladima, a podrška ovoj kategoriji našeg stanovništva će ostati naše opredjeljenje. Upravo zbog toga smo još u maju odlučili udružiti snage s KULT-om i objediniti finansijska sredstva za podršku projektima koji se odnose na mlade", naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

I ovoga puta načelnik Muzur se zahvalio Institutu za razvoj mladih KULT i direktoru Bešiću na saradnji koja je već konstantna, uz nadu da će se ona uspješno nastaviti i u budućnosti.

Uz čestitke predstavnicima udruženja na projektima kojima su dodijeljena sredstva kroz javni poziv, načelnik Muzur je kazao kako Općina Ilidža od udruženja očekuje partnerski odnos u realizaciji ovih ali i drugih projekata i ideja.

"Nikada neće biti problem novca za svaki projekt koji ima efekt, kako u prostoru, tako i prema krajnjem korisniku", kazao je načelnik Muzur.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti