Ljevnaić: Gosti na Jahorini nikada neće plaćati snijeg

23.11.2022. 10:43 / Izvor: SRNA
OC jahorina

Vijest da će skijaši na Jahorini plaćati snijeg je apsolutna neistina i dezinformacija. Skijaš nikada neće plaćati snijeg na Jahorini, poručio je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Vijest da će skijaši na Jahorini plaćati snijeg je apsolutna neistina i dezinformacija. Skijaš nikada neće plaćati snijeg na Jahorini, poručio je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Istakao je da je cilj rukovodstva kada je prije prije pet godina došlo na čelo OC Jahorina bio prije svega da ožive Jahorinu i da vrati stari olimpijski sjaj u čemu su, kaže, uspjeli.

"Ipak, naš osnovni motiv i prioritet svega što radimo su ljudi. Ideja je da zaposlimo čitav ovaj kraj, da pokrenemo privredu i da zaposlenima, ljudima koji ovde žive povećamo primanja i zarade. Naši ljudi ne treba da idu u inostranstvo, nego da im se u skladu sa trendom povećavaju i primanja", naglasio ej Ljevnaić.

Dodao je da je da bi Olimpijski centar Jahorina pozitivno poslovao i da bi se sve te investicije vratile bankama, da bi pokrenuli projekat gondole Pale Jahorina neophodno da kroz zakon o Olimpijskom centru Jahorina naprave jedan sistem.

"Sistem koji će biti na zdravim nogama i koji će biti samoodrživ, jer tako funkcioniše u cijelom svijetu. Mogu slobodno reći da su nastale zlonamjerne tvrdnje ljudi, tajkuna koji su navikli da ulažu samo u „svoje dvorište” i koji su navikli da samo uzimaju od Olimpijskog centra Jahorina. Ovim naknadama koje su skroz logične isključivo bi odluku o tome gdje će se raspoređivali donosili svi zajedno od hotelijera, predstavnika vikend kuća, Olimpijskog centra Jahorina i lokalnih samouprava. Taj novac bi se ponovo ulagao u Jahorini, da svake godine bude sve bolja", istakao je Ljevnaić.

Dodao je da, nažalost nekim ljudima ne odgovara sistem i to je suština.

"Nikada skijaš neće plaćati snijeg na Jahorini i nikada na Jahorini neće biti neki nenormalni zahtjevi jednostavno je cilj da postoji sistem. Treba u prvi plan staviti radnike a ne ljude koji imaju milione i treba u prvi plan staviti sistem kojim će se vratiti ulaganja Vladi Republike Srpske jer je ona ovdje najviše ulagala i da se napravi jedan red da ne odlučuju pojedinci nego zakon i sistem", istakao je Ljevnaić.

Ljevnaić je dodao i da je nejasno kako se pojavila dezinformacija u medijima s obzirom da je tek formirana radna grupa.

"Radna grupa se prvi put sastaje tek danas. Studiju o uvođenju takse je radio profesor sa ekonomskog fakulteta iz Banjaluke kao i pravnu i ekonomsku analizu. Sve će to biti predmet rasprave na sastanku radne grupe a već su izašle informacije sa lošom namjerom da se možda pokvari sezona ali to je nemoguće jer je Jahorina rasporodata za ovu sezonu. Ne trebaju nam takve dezinformacije koje šire pojedinci koji su navikli da se pitaju za sve, da ulažu samo u svoje dvorište a ne za opšti interes i to ne govorim samo o radnicima Olimpijskog centra Jahorina nego o svim radnicima zaposlenim u oblasti turizma. Treba da napredujemo i finansijski i sa znanjem. Moramo ulagati u radnike u ljude, da prije svega imamo znanje i da znanjem pobjeđujemo i tek onda ćemo uspjeti", dodao je Ljevnaić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti