Brčko osniva Turističku organizaciju Brčko distrikta BiH

23.11.2022. 15:06 / Izvor: Akta.ba
 Adnan Pašalić

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na današnjoj 81. redovitoj sjednici usvojila Odluku o osnivanju Turističke organizacije.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na današnjoj 81. redovitoj sjednici usvojila Odluku o osnivanju Turističke organizacije na prijedlog gradonačelnika i sukladno s Zakonom o pravnim osobama koje osniva Brčko distrikt.

Kako je na konferenciji za medije kazao šef Zakonodavnog ureda Adnan Pašalić, ova turistička organizacija trebala bi započeti s radom od 1. 1. 2023. godine te je pojasnio njen način financiranja.

"U narednoj proračunskoj godini će se osigurati sredstva za rad iste, a osim proračuna, turistička organizacija također bi se financirala od boravišnih pristojbi kao i kroz druge projekte koje bi ostvarila u suradnji s domaćim i međunarodnim strukturama", izjavio je Pašalić, te dodao da će za smještaj brčanske turističke organizacije biti osigurana atraktivna lokacija u centru grada.

On je kazao da će kadrovska struktura ove organizacije biti preuzeta iz postojeće Službe za turizam u Odjelu za gospodarski razvitak, šport i kulturu.

"Turistička organizacija će započeti rad sa 3 izvršitelja, a onda će se u daljnjem razdoblju vidjeti hoće li će biti potrebe za povećanjem kadrovskih kapaciteta. Ovo je jako značajan projekt Vlade jer se ovakve investicije prepoznaju u regiji i šire, tako da će Brčko radi sve više na poboljšanju turističkih promocija i turističke ponude", dodao je Pašalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti