Općina Novo Sarajevo refundira troškove poreza mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje

23.11.2022. 15:21 / Izvor: Akta.ba
Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo i ove godine je realizovala Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina.

Općina Novo Sarajevo, vodeći se opredjeljenjem da bude partnerska i poželjna općina za mlade i ove godine je realizovala Javni poziv za ostvarivanje prava na refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodatnu vrijednost prilikom kupovine nekretnine u vlasništvo ili suvlasništvo, mladima koji prvi put rješavaju stambeno pitanje.

Ove godine pravo na refundiranje troškova po Javnom pozivu ostvarile su 43 prijavljene mlade osobe s područja Novog Sarajeva, a bit će im isplaćeno do 1.000,00 KM novčane podrške, u zavisnosti od visine poreza koji su platili prilikom kupovine nekretnine.

Općina Novo Sarajevo je među rijetkim jedinicama lokalne samouprave koja pruža ovaj vid podrške mladima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja.

U cilju nastavka kontinuirane podrške mladima ove lokalne zajednice, Općina Novo Sarajevo od naredne godine po prvi put uvodi „Budžet za mlade“ u kojem će se na jednom mjestu nalaziti sve mjere podrške namijenjene ovoj populaciji. Ovim će Općina Novo Sarajevo postati prva jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je uvela „Budžet za mlade“.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti