Hifa-Oil i Euro Solar: Uspješno završena izgradnja fotonaponske elektrane na sarajevskim hotelima

26.11.2022. 08:26 / Izvor: Akta.ba
solar

Kompanija Hifa-Oil sa sektorom Euro Solar za kratko vrijeme ostvarila je veoma uspješne ciljeve na tržištu solarnih elektrana u BiH.

Kompanija Hifa-Oil sa sektorom Euro Solar za kratko vrijeme ostvarila je veoma uspješne ciljeve na tržištu solarnih elektrana u BiH, te se može pohvaliti još jednim završenim projektom. Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo-Ilidža angažovala je upravo Euro Solar za izgradnju fotonaponske elektrane na hotelima Hills i Hollywood.

Fotonaponska elektrana postavljena je na raspoloživoj površini od oko 1500 m2 te će služiti za proizvodnju energije za vlastitu potrošnju.

Na hotelu Hollywood za izgradnju elektrane korišteni su solarni paneli LONGI nominalne snage 450 W te inverteri HUAWEI nominalne snage 100 kW i 60 kW. Ukupna snaga izgrađene fotonaponske elektrane je 300 kW.

Na hotelu Hills odnosno dijelu Termalne rivijere Ilidža korišteni su solarni paneli LONGI nominalne snage 450 W te inverteri marke HUAWEI od 40 kW i 30 kW. Projekt je uspješno finaliziran te će pružiti naručiocu značajne uštede i smanjenje potrošnje električne energije.

Sektor Euro Solar, koji djeluje unutar Hifa-Oil kompanije, uspješno gradi kvalitetne priče te se svakim završenim projektom povećava interes i broj kompanija koje propoznaju mogućnosti i prednosti korištenja solarne energije te benefite ugradnje fotonaponskih elektrana u ekonomskom i ekološkom smislu.

Okretanje čistim izvorima energije smjer je u kojem se kreće cijeli svijet te i naša zemlja teži većem stepenu korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenu negativnih klimatskih utjecaja.

Kompanija Hifa-Oil i sektor Euro Solar nude kompletnu uslugu izgradnje solarnih elektrana po principu „ključ u ruke“ kao i svu potrebnu opremu za velike fotonaponske sisteme, ali i domaćinstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti