Od 2023. Superbrands međunarodni projekat u BiH

28.11.2022. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Superbrands

Od 2023. Bosna i Hercegovina je jedna od članica na kojoj će djelovati najpoznatija i najveća svjetska oznaka za verifikaciju brandova Superbrands Worldwide.

Od 2023. Bosna i Hercegovina je jedna od članica na kojoj će djelovati najpoznatija i najveća svjetska oznaka za verifikaciju brandova Superbrands Worldwide.

Kriterijumi za izbor Superbrands su jednaki na svim tržištima, a cilj programa jeste identifikovati marke koje se razlikuju od konkurencije u svojoj kategoriji na lokalnom tržištu.

U tom smislu, samo određeni broj robnih marki u BiH zaslužit će da nosi naziv Superbrands, jer se postupak selekcije pažljivo provodi od strane potrošača, te članova Stručnog vijeća samog projekta.

Izbor za Superbrands se odvija svake godine, pri čemu marke odabiru potrošači na osnovu definisane ankete prema standardima Superbrands Worldwide, a gdje u drugoj fazi svoju ocjenu za iste daju i pažljivo odabrani članovi Stručnog Vijeća koji se sastoji od stručnjaka iz područja marketinga, menadžmenta, medija i profesionalnih organizacija na navedenom tržištu.

superbrands

U skladu s tim 26. novembra u Banjaluci u Hotelu Cortyard by Mariot održan je prvi susret članova Stručnog Vijeća i partnera projekta BiH za ciklus 2023. godine, a na kojem je predstavljen sam koncept projekta Superbrads, te planiranja aktivnosti za izbor Superbrands BiH 2023.

Kako sam projekat njeguje i vrijednosti poslovnog umrežavanja, ovaj susret prvenstveno je bio i prilika da svi učesnici uključeni u projekat ostvare neke nove, lične i/ili poslovne kontakte, te uzmu za sebe neke dodatne vrijednosti uz otvoren i edukativan sadržaj. 

Gost ovog susreta je bio i Boško Praštalo, CEO Superbrands Slovenija, inače i autor knjige “Poslovno mreženje”, a koji je iz svog ličnog i poslovnog iskustva na ovom susretu i dodatno govorio na ovu temu.

Slađana Vranac, CEO Superbrands BiH je ovom prilikom navela da je ovo samo prvi u nizu ovakvih susreta koji će i ubuduće biti dijelom projekta Superbrands BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti