Petodnevna radna sedmica daje rezultate u uspješnoj firmi iz Cazina, stigle i nove nagrade

28.11.2022. 12:57 / Izvor: Akta.ba
cazin

Direktor firme Mensur Mulalić još u aprilu donio je odluku da i subota bude neradna za uposlenike Limometala, tako da su imali produženi vikend.

Mnogi radnici u trgovini i uslužnim djelatnostima, ali i u pojedinim fabrikama u našoj zemlji radili su za Dan državnosti. Vlasnici firmi u kojima rade definitivno bi više računa trebali povesti o praznicima, ali i vikendima.

Tridesetpet zaposlenih u uspješnoj fabrici Limometal u Cazinu odmarali su tri dana. Direktor firme Mensur Mulalić još u aprilu donio je odluku da i subota bude neradna za uposlenike Limometala, tako da su imali produženi vikend.

"Jedino je sretan radnik dobar radnik. Bosna i Hercegovina već ima problema sa radnom snagom. Mi za sada nemamo tih problema. Sve je to rezultat dobre organizacije, ali i zalaganja svih uposlenih, od radnika u proizvodnji do direktora", kaže direktor firme Mensur Mulalić.

Proizvodi Limometala pored naše zemlje već nekoliko godina prodaju se i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji. Ova firma je i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, a zbog uspješnog poslovanja dobitnici su brojnih nagrada.

"Posljednje priznanje dobili smo od poslovne platforme za provjeru najznačajnijih finansijskih podataka - CompanyWall business. Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima koje smo ostvarili posljednje tri godine, dobili smo plaketu zlatne bonitetne vrijednosti", kaže Mulalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti