Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama: Nove investicije donose nadu i vraćaju ljude u naš kraj

01.12.2022. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Načelnik

Kako bi zadržali mlade u ovoj Općini njihova strategija je usmjerena uglavnom na nove investicije.

Na ušću rijeke Rame u Neretvu, u sjevernoj Hercegovini nalazi se Općina Prozor-Rama. Čitavo ovo područje naziva se Rama po rijeci Rami, a sjedište općine je u gradu Prozoru.

O imenu ovog gradića postoji više priča i sve su one uglavnom vezane za opću imenicu prozor kojom se označava otvor kroz koji se gleda dalje u svijet.

Prozor u svijet i život u ovu malu Općinu donijet će i nove investicije na kojima se uveliko radi. Jedna od njih je i Tvornica "GS-Rama" koja će biti izgrađena u poslovnoj zoni Izlaz, uz regionalnu cestu R418a, Prozor – Tomislavgrad.

"Nove investicije me raduju jer više od 40 godina ovdje se nije gradila ni jedna tvornica. Zahvalni smo gospođi Korpruner koja je došla u naš kraj", kazao je Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama.

Kako bi zadržali mlade u ovoj Općini njihova strategija je usmjerena uglavnom na nove investicije.

​Radovi na ekološkom postrojenju Eko parka su u punom jeku. Osim sortirnice otpada koja je završena i u funkciji, gdje radi desetak radnika, u tijeku su radovi na izgradnji kolektora otpadnih voda. Što se tiče kompostane, izgrađena je zgrada i do kraja godine bi trebala biti u funkciji. U sklopu postrojenja kompostane svakako je novina na ovim prostorima uređaj za mljevenje guma, točnije reciklažu. U Eko parku će biti uposleno dvadesetak ljudi.

rama

Izvor: YouTube

"Istina da Općina Prozor Rama radi i druge infrastrukturne projekte znajući da je Općina bila u dosta nerazvijenom položaju. Zahvaljujući Elektroprivredi koja se izborila da Općina dobija veća sredstva počeli smo i druge infrastrukturne projekte. To su prvenstveno dječiji vrtić i zaštita okoliša. Dogodine se planira otvoriti i prečistač. Reciklažno dvorište smo prošle godine otvorili, sad planiramo kompostanu i sortirnicu. ", pojasnio je načelnik.

Pored toga gradi se i tržnica koja će imati prostor za sve vrste domaćih proizvoda, ali i ribarnicu. Također će imati i restoranski prostor. Uz samu tržnicu bit će i parking s oko 30 mjesta.

Načelnik je govorio i mogućnosti za konačno otvaranje Doma za starije i nemoćne Rama Šćit. 

"Započeli smo razgovore o mogućnostima kako bi se ova problematika rješila. Općina Prozor-Rama će kao i do sada nastaviti svoj angažman u skladu s važećim zakonskim propisima kako bi Dom bio otvoren", kazao je Ivančević.

Hotel na obodu jezera

Budućnost ovome kraju donosi i turizam zahvaljujući Ramskom jezeru.

"Postoji mogućnost da će se ovdje graditi i jedan hotel na obodu jezera tako da će i to pridonijeti turističkom razvoju", istakao je Ivančević i poručio:

"Mislim da će ovdje život opstati. Nove investicije donose nadu i vraćaju ljude u naš kraj".

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti