Otvorena Zimska čarolija na platou Skenderije

02.12.2022. 07:38 / Izvor: Akta.ba
zimska čarolija
OTVORI GALERIJU

Zimska čarolija trajat će od danas do kraja januara 2023. godine

Zimska čarolija na platou Skenderije sinoć je svečano otvorena.

Zimska čarolija trajat će od danas do kraja januara 2023. godine, a tokom naredna dva mjeseca Sarajlije, ali i svi turisti koji svrate u Sarajevo, imat će priliku uživati na najvećem otvorenom klizalištu u Bosni i Hercegovini.

Direktor KJP Centar Skenderija Damir Petrinić obratio se prisutnima koji su, i pored jake kiše, prisustvovali otvaranju Zimske čarolije.

"Uz klizalište i novogodišnje dekoracije, otvorene bine, drvene kućice s pićima i delicijama, te ponudom suvenira i proizvoda starih zanata i rukotvorina, naša Zimska čarolija nudi bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle", naveo je važnije dijelove sadržaja ovogodišnje Zimske čarolije direktor Petrinić.

Ministar Delić je u svom prigodnom obraćanju istakao da je ovo jedna od najljepših zimskih priča u Sarajevu koja svojim raznolikim sadržajem mapira Sarajevo kao primamljivu turističku prazničnu destinaciju u ovom dijelu regije.

"Ovo je druga Zimska čarolija koju podržavamo i svakako mi je zadovoljstvo što smo dio ove priče. Sadržaji su primamljivi mlađim, ali i starijim, generacijama. Već sljedeće sedmice počinje i Osmi sajam bosanskohercegovačke privrede, tako da će Skenderija tokom prvih dana decembra biti centar mnogih dešavanja, a mi svakako pozivamo građane da svoje vrijeme za odmor i rekreaciju tokom zimskih praznika provedu upravo ovdje, na Zimskoj čaroliji", poručio je ministar Delić.

Zimska čarolija, u naredna dva mjeseca, nudi cjelodnevno klizanje u terminima od po sat vremena između kojih su pauze od po trideset minuta za čišćenje leda.

Otvaranje je uljepšala svojim nastupom reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Lana Galijašević, dok je službeni početak ove manifestacije obilježen i posebno pripremljenim vatrometom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti