Zbog nedostatka energenata Tehnički fakultet u Bihaću prelazi na online nastavu

02.12.2022. 07:49 / Izvor: Akta.ba
pelet

Senat Univerziteta u Bihaću odlučio je da se zbog nedostatka energenata nastava na Tehničkom fakultetu izvodi online.

Senat Univerziteta u Bihaću odlučio je da se zbog nedostatka energenata nastava na Tehničkom fakultetu izvodi online.

Na ovu vijest reagirao je Elvedin Sedić predsjednik kluba Vijećnika Pomak u GV Bihać i pozvao se na svoje ranije reakcije, kada je govorio kako Vlada i Ministarstvo obrazovanja nisu obezbijedili pelet.

Druga vijest u posljednjih 7 dana da je jedna obrazovna institucija zbog nedostatka energenata prinuđena nastavni proces izvoditi u online formatu danas dolazi sa Tehničkog fakulteta.

"Prije nekoliko sedmica govorio sam o činjenici da u posljednje četiri godine redovno dočekamo početak školske godine, a da pri tom odgovorni nisu na vrijeme osigurali dovoljne količine ili još gore uopšte nisu osigurali energente za grijnu sezonu. Pitanje je zapravo, do kada ćemo tolerisati nečiju nesposobnost i postavljati ljude na ključne pozicije koji ustvari nisu dorasli zadatku funkcije na koju su imenovani!? Zbog toga je jako bitno da nova vlast pored spremne strategije razvoja privrede, reforme zdravstva i obrazovanja mora osigurati da na ključne pozicije budu imenovani stručni ljudi, sposobni da realizuju strateške projekte i provedu reformske procese. Oni, koji ne mogu ni pelet nabaviti na vrijeme to sigurno nisu", poručio je on.

Na njegovu objavu odgovorio je ministar obrazovanja Almin Hopovac koji je kazao kako Sedić ne poznaje funkcionisanje sistema.

"Naš narod ima jedan izraz koji glasi “prepametan”. Elvedinu Sediću neko treba objasniti ko provodi javnu nabavku za energente na UNBI. Ovaj samoprozvani “doktor” i kadar za sve ne zna ni kako je ustrojen sistem a vodio bi USK. Takođe mu neko treba javiti da su njegove “vizije” odgojno-obrazovnog sistema već stvarnost i da Vlada Unsko – sanskog kantona to odavno provodi u djelo", poručio je.

Inače, osim Tehničkog fakulteta prelazak na online nastavu iz istog razloga najavila je i JU Umjetnička škola "Nusret Keskin Braco".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti