RS traži dozvolu za izvoz peleta na period od 60 dana

07.12.2022. 07:41 / Izvor: Akta.ba
pelet

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak i uputila ga u Savjet ministara BiH od kojeg traži da se dozvoli izvoz peleta u periodu od 60 dana.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak i uputila ga u Savjet ministara BiH od kojeg traži da se dozvoli izvoz peleta u periodu od 60 dana, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Vlada traži da po isteku tog perioda Savjet ministara uvede izvozna ograničenja na način da privredni subjekti mogu izvesti do jedne polovine proizvedene robe po navedenim tarifnim brojevima.

Takođe, Vlada Republike Srpske traži od Savjeta ministara BiH da se uvedu izvozna ograničenja za šumski drvni sortiment ogrevno drvo za period od 1.12.2022. godine do 31.12.2023. godine na način da privredni subjekti mogu izvesti do jedne polovine proizvedene robe po navedenim tarifnim brojevima.

Proizvođači peleta izrazili su negodavanje zabranom izvoza i tvrde da usljed toga i ograničanje cijene ovog proizvoda na domaćem tržžištu trpe velike gubitke, a mnogi i obustavljaju proizvodnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti