Ovi su projekti iz BiH dobili finansijsku podršku Hrvatske u iznosu od 1,2 miliona KM

09.12.2022. 10:05 / Izvor: Akta.ba
pomoć iz hrvatske

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske donio je Odluku o dodijeli finansijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranja održivih uslova života u BiH za 2022. godinu.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske donio je Odluku o dodijeli finansijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranja održivih uslova života u BiH za 2022. godinu.

Ured je odabrao 55 projekata koji će dobiti ukupno 4,6 miliona kuna (oko 1,2 miliona maraka). Izdvajamo neke od njih sa nazivima projekata koji će biti finansirani.

Grad Ljubuški dobio je 120.000 kuna za adaptaciju i uređenja pročelja Centra za razvoj i međuinstitucijsku suradnju.

Općina Grude dobila je 100.000 kuna za izgradnju sportsko rekreacijskog centra Pocrte.

AZ projektiranje i nadzor d.o.o. Grude dobilo je 50.000 kuna za opremanje novootvorenog ureda.

OPG Marko Grabovac, ljubuški 60.000 kuna za Modernizaciju pogona za proizvodnju meda.

Općina Posušje dobila je 70.000 kuna za opremanje vanjskog igrališta Dječjeg vrtića Bajka.

SOR Mermerović iz Rakitna dobila je 80.000 kuna za povećanje broja muznih krava na obiteljskom gospodarstvu dok je SOR Tomić iz istog mjesta dobila 75.000 kuna za nabavu osnovnog stada goveda za sustav držanja krava-tele. SOR Eko Rakitno dobio je 70.000 kuna za izgradnju kanala za navodnjavanje.

Općina Čitluk je za opremanje Dječjeg vrtića Čitluk dobila 120.000 kuna.

Mostarsko-duvanjska biskupija dobila je 130.000 kuna za dovršetak izgradnje Biskupijskog centra u Mostaru.

Grad Čapljina dobio je 80.000 kuna za zamjenu rasvjetnih tijela na postojećim stupovima javne rasvjete u Čapljini.

Općina Ravno dobila je 100.000 kuna za projekt vodoopskrbe naselja Ivanica.

Općina Tomislavgrad dobila je 100.000 kuna za projekt javne rasvjete u Mrkodolu.

Radio Tomislavgrad dobio je 50.000 kuna za modernizaciju radija uvođenjem novih tehnologija.

Župa Svetog Dominika u Goraždu dobila je 100.000 kuna za izgradnju crkve blaženih Drinskih mučenica. Osnovna škola Nova Bila je dobila 100.000 kuna za rekonstrukciju školskog dvorišta.

Sredstva za provedbu ove Odluke osigurana su u Državnom proračunu Repubiike Hrvatske za 2022. godinu na pozicijama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Novčana sredstva će se uplatiti na račune pravnih osoba navedenih po zaključivanju ugovora o financijskoj potpori sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Pravne osobe kao korisnici financijske pomoći temeljem ovog Programa, obvezuju se odobrena novčana sredstva trošit. strogo namjenski sukladno potpisanom Ugovoru te dostaviti Središnjem drzavnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje konačno narativno i financijsko izvjeŠće o provedbi programa odnosno aktivnosti za koji su financijska sredstva odobrena do kraja 2023 godine a po zahtjevu ovoga Ureda i druga posebna izvješća.

Narativno izvješće mora obavezno sadržati podatke o provedenim aktivnostima, poslovima i zadacima, podatke o izvoditeljima aktivnosti kao i podatke o korisnicima. Financijsko izvješće mora sadrzavati podatke o rashodima i drugim financijskim pokazateljima za razdoblje na koje se izvješće odnosi, a za odobrena sredstva od Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, navodi se u Odluci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti