Zatvoren 8. sajam bh. privrede u Skenderiji, učestvovalo više od 260 izlagača

12.12.2022. 07:59 / Izvor: Akta.ba
Sajam

U Gradskoj dvorani "Mirza Delibašić" u Centru Skenderija završen je 8. sajam bosanskohercegovačke privrede.

 U Gradskoj dvorani "Mirza Delibašić" u Centru Skenderija završen je 8. sajam bosanskohercegovačke privrede.

Učešće je uzelo više od  260 izlagača, a tokom ceremonije zatvaranja izvučen je dobitnik jedinstvene nagrade koju su poklonili Centar Skenderija/Sarajevski sajam i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. Naime radi se o bh. sehari koja je napunjena proizvodima sa Sajma privrede, a sretni dobitnik je Asmir Duraković.

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma posvećena je razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

"Ovo je posljednji Sajam za Skederiju u ovoj godini, ali mi već počinjemo raditi na pripremi svega što je potrebno za brojne sajamske aktivnosti u godini koja dolazi. Zahvaljujemo se svim izlagačima i svim posjetiteljima, vjerujemo da su uživali i jedni i drugi. Cilj je bila razmjena iskustava i uvezivanje svih segmenata kako bi se na svaki mogući način doprijenilo razvoju bh privrede ", poručuju iz Sarajevskog sajma.

Organizacijom Sajma bh. privrede, Sarajevski sajam, kako napominju,  snažno podstiče privredni razvoj pod motom: "Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti