Održana peta platforma za saradnju projekta "Efikasan sistem upravljanja otpadom u KS"

15.12.2022. 14:17 / Izvor: Akta.ba
upravljanje otpadom

Glavni partner u projektu je KJKP "RAD", u projekat su uključene i sve sarajevske Općine, te kompanije Dekonta, Zeos i EkoPak.

U organizaciji međunarodne organizacije People in Need jučer je u konferencijskoj sali hotela Ibis, održana peta platforma za saradnju između partnera na projektu ”Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo.” Projekat se provodi uz finansijsku podršku Vlade Republike Češke i Češke razvojne agencije.

Glavni partner u projektu je KJKP ”RAD”, u projekat su uključene i sve sarajevske Općine, te kompanije Dekonta, Zeos i EkoPak.

Tema pete platforme bila je – Istraživanje mogućnosti i uključivanje privatnog sektora u sistem upravljanja otpadom u sklopu ovoga projekta. U platformi su učestvovali predstavnici People in Needa, RAD-a, privatnog sektora, Općina i Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Nakon predavanja i diskusije definisani su zaključci i određeni koraci djelovanja u narednom periodu.

Općina Trnovo kao potpisnik Sporazuma i partner u ovom projektu, provodi sve neophodne aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta i učestvuje u ključnim aktivnostima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti