Zbog neslaganja skupštinske većine, Banjaluka ostala bez investicije od 70 miliona KM

16.12.2022. 08:45 / Izvor: Akta.ba
banjaluka

Italijanski investitor, koji je želio da ulaže u Poslovnu zonu u Ramićima, odnosno otvori firmu i zaposli 300 radnika, odlučio je da ta sredstva uloži u Laktaše.

Uprkos činjenici da je italijanski investitor odustao od ulaganja u Poslovnu zonu "Ramići“ nakon više odbijanja odluke od strane skupštinske većine, gradska administracija i dalje ulaže napore da se privredni razvoj u gradu poboljša.

Italijanski investitor, koji je želio da ulaže u Poslovnu zonu u Ramićima, odnosno otvori firmu i zaposli 300 radnika, odlučio je da ta sredstva uloži u Laktaše.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je dodao da je ova tačka sa dnevnog reda Skupštine grada Banje Luke od strane skupštinske većine skinuta nekoliko puta.

"Tema naših politika u kojima se razlikujemo ne može da bude ova investicija, koja je vrijedna oko 70 miliona KM i koju je Skupština odbila. Ovu tačku, bez adekvatnog obrazloženja, oborili su pet do šest puta", rekao je on.

Nakon toga, isti taj investitor odlučio je da uloži sredstva u Laktaše.

"Poštujem ih, meni je drago zbog Laktaša, ali krivo mi je zbog Banje Luke, krivo mi je da neko to nama uzme. Mi se borimo svkodnevno za Banju Luku. Međutim, kada je investitor vidio da skupštinska većina stalno odbija ovu tačku, on je otišao u Laktaše", naglasio je gradonačelnik.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković više puta je istakao kako je riječ o izuzetno velikoj investiciji u Banju Luku, koja je od javnog interesa, te da bi za naš grad bilo izuzetno značajno prodati ovu halu i zaposliti 300 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti