Večer uspješnih poslovnih priča

Dodijeljena priznanja najuspješnijim kompanijama u gradu na Drini

21.12.2022. 14:35 / Izvor: Fena
goražde

Udruženje poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u gradu na Drini organiziralo je manifestaciju "Večer uspješnih poslovnih priča".

Udruženje poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u gradu na Drini organiziralo je manifestaciju "Večer uspješnih poslovnih priča“ na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim malim, srednjim i velikim preduzećima, koja su tokom prošle godine ostvarila najbolje rezultate u poslovanju.

U kategoriji velikih kompanija najbolje rezultate ostvarile su firme Unis "Ginex“, "Emka Bosnia“ i "Pobjeda Rudet“. Priznanja u kategoriji srednjih preduzeća dobile su kompanije "Prevent Safety“ i "AC - Unity“, dok su u oblasti malih preduzeća priznanja dodjeljena firmi "EBI“ d.o.o. Goražde, OKAC d.o.o Goražde i "TZS EXPORT-IMPORT“ d.o.o. Goražde.

Tokom manifestacije kojoj su prisustvovali i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti BPK i lokalnih zajednica u njegovom sastavu, naglašeno je da su uprkos teškoj i izazovnoj 2021. godini, poslodavci sa područja BPK Goražde ostvarili izuzetne rezultate, sa ukupno ostvarenom dobiti u iznosu od 36.047.024 KM što je za 68,82 posto više u odnosu na 2020. godinu, dok su ukupni prihodi iznosili 399.182.878 KM, odnosno 27 posto više u odnosu na godinu ranije.

"Ovo su rezultati 189 privrednih subjekata koji zapošljavaju ukupno 4.395 radnika, a mi smo na ovaj način željeli da istaknemo one najbolje, ali time nimalo ne zanemarujući sve druge, jer svaki poslodavac je bitan i onaj što zapošljava jednog radnika i onaj što zapošljava 700 radnika i više. Želimo da zahvalimo svim privrednicima, a posebno onim koji su svojim uspješnim radom, zapošljavanjem novih radnika i rastom prihoda, značajno doprinjeli javnim budžetima, te sveukupnom privrednom i ekonomskom razvoju ovog kantona i makar na simboličan način da im odamo priznanje za sve što čine godinama i decenijama na razvoju ovog dijela BiH", kazala je predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija.

Naglasila je da su privredni subjekti iz BPK Goražde već odavno prepoznatljivi ne samo u BiH već i u širim evropskim i svjetskim okvirima, te da su izuzetno važan faktor bez kojeg bi ova zemlja bilježila znatno manje indekse razvoja industrije.

Manifestacija "Večer uspješnih poslovnih priča" organizirana je uz podršku Vlade BPK i Grada Goražde. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti