SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA

Usvojen Zakon o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti

22.12.2022. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Brčko

Skupština Brčko distrikta održala je u srijedu sjednicu te je na posljednjem redovitom zasjedanju u ovoj godini usvojila Zakon o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Skupština Brčko distrikta održala je u srijedu sjednicu te je na posljednjem redovitom zasjedanju u ovoj godini usvojila Zakon o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, zajedno sa šest amandmana Zakonodavnog povjerenstva.

Usvojeni su Odluka o prestanku mandata dva člana Izbornog povjerenstva Distrikta, Izvješće o provedenoj proceduri izbora ta dva člana i Odluka o imenovanju Marinka Geljića i Ljiljane Orendi za dva člana Izbornog povjerenstva Distrikta, navodi se u priopćenju Skupštine Brčko distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je Skupština pokrenula proceduru za izbor i imenovanje članova Izbornog povjerenstva Brčko distrikta šezdeset dana prije isteka sedmogodišnjeg mandata dosadašnjim članovima Andrei Štrkalj Mrkonjić i Ljiljani Orendi, a što je sukladno Izbornom zakonu.

Na sjednici Skupštine Brčko distrikta usvojeno je niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata, dok su na znanje primljena revizorska izvješća financijskog poslovanja u 2021. godini Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu, Odjela za komunalne poslove, Odjela za stručne i administrativne poslove i Ureda gradonačelnika.

Prije početka 35. redovite sjednice nastavljena je i završena 34. redovita sjednica na kojoj je usvojena preostala točka dnevnog reda, odnosno izmjene i dopune Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta.

Prvo zasjedanje u 2023. godini Skupština će održati sredinom siječnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti