PRIPREME ZA PRAZNIKE

Kozmetičari i frizeri imaju pune ruke posla

26.12.2022. 08:45 / Izvor: Glas Srpske
Frizerski

Da pripadnice ljepšeg pola ne žale potrošiti novac za glamurozan i poseban izgled tokom proslave predstojeće Nove godine, potvrđuju iz banjalučkih kozmetičkih i frizerskih salona.

Da pripadnice ljepšeg pola ne žale potrošiti novac za glamurozan i poseban izgled tokom proslave predstojeće Nove godine, potvrđuju iz banjalučkih kozmetičkih i frizerskih salona, u kojima su termini za uljepšavanje bili rezervisani još u novembru.

Vlasnici salona za uljepšavanje kazali su da se cijene usluga nisu značajnije mijenjale u odnosu na prošlu godinu, bez obzira na inflaciju i poskupljenja.

U studiju ljepote “Backstage” za “Glas Srpske” kazali su da su svečane frizure i šminkanje nezaobilazni dio priprema za novogodišnji doček.

"Za svečano novogodišnje šminkanje dame bi trebalo da izdvoje 45 KM. Naš tim, koji će u punom sastavu raditi posljednjeg dana u godini, cijene usluga nije mijenjao u odnosu na prethodni period", rekla je Milanka Novković iz studija ljepote “Backstage”.

Dodala je da su u novogodišnjem izdanju za djevojke nezaobilazne šljokice i elegancija.

"Radi se o efektnim detaljima za jednostavan i glamurozan stil, pa je tako crveni karmin i tuš na očima idealna, ali i najtraženija kombinacija koju savjetujem svim damama", rekla je Novkovićeva, koja se dugo godina profesionalno bavi ovim poslom.

Kako kaže, novogodišnja zabava je pred vratima, a idealno bi bilo da dame već isplaniraju šta žele, kako bi izbjegle gužve i nervozu.

"Radimo različite vrste frizura, rep, pletenice, visoke i niske punđe, frizure na jednu stranu i popularnu “vlažnu kosu”, a to su uglavnom frizure koje djevojke žele da imaju na dočeku Nove godine. Cijene se uglavnom kreću od 35 KM do 40 maraka", rekla je Novkovićeva.

Kozmetičarka Nina Ivanić, koja se ovim poslom profesionalno bavi, kaže da djevojke najviše traže glamurozni stil u novogodišnjoj noći.

"Radi se o holivudskom stilu koje dame biraju povodom novogodišnje noći, a šminkanje u prosjeku košta oko 30 KM", rekla je Ivanićeva.

Najluđa noć dozvoljava maštovitost i izlazak iz uobičajene rutine sređivanja - kaže Banjalučanka Jovana M.

"Za Novu godinu obično se šminkam sama, jer smatram da su tretmani zaista skupi. Ta šminka na licu stoji svega nekoliko sati, a za taj novac mogu kupiti nešto korisnije", kazala je Jovana.

Tretmani

U salonu “Beauty corner” kažu da ima mušterija koje se ne spremaju za doček, nego jednostavno žele da sebi priušte tretmane uljepšavanja.

"Imamo mnogo rezervisanih termina za tretmane lica, koje su djevojke poželjele umjesto sređivanja za novogodišnju proslavu", rekla je vlasnica ovog kozmetičkog salona Jovana Panić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti