NA NASLOVNICAMA ČASOPISA

Kako su stolice iz Hadžića postale najprodavanije stolice u Njemačkoj

27.12.2022. 09:14 / Izvor: Akta.ba
adana stolice

Trpezarijske stolice koje se proizvode u Hadžićima nadomak Sarajeva najprodavanije su stolice u Njemačkoj u posljednje dvije godine.

Trpezarijske stolice koje se proizvode u Hadžićima nadomak Sarajeva najprodavanije su stolice u Njemačkoj u posljednje dvije godine.

Bh. kompanija "Adana Co" koju je 1996. godine osnovao Nermin Ademović, sinonim je za udobnost i kvalitet u Njemačkoj, Švicarskoj i Holandiji, gdje ova domaća kompanija izvozi cijelokupnu proizvodnju. Njihova dizajnerska rješenja za kuhinjski namještaj prošle su godine osvojila nagradu General Design Awards 2021, a nedavno su i patentirali posebno osmišljenju ergonomsku stolicu. Namještaj proizveden u BiH na naslovnicama je kataloga vodećih prodajnih lanaca u Evropi.

"Adana Co je inovativna kompanija čiji zaposlenici, osim same proizvodnje, pronalaze i dizajnerska rješenja za namještaj. Većina naših proizvoda do krajnjih kupaca dolazi putem Musterringa, jednog od najvećih prodajnih lanaca u Njemačkoj. Kako bismo zadovolji potrebe tržišta neophodno je bilo povećanje proizvodnih kapaciteta. Upravo nam je projekat Vlade Kantona Sarajevo i BBI banke pomogao da povećemo proizvodne kapacitete, te do kraja sljedeće godine očekujemo završetak radova na dodatnih 4,5 hiljada kvadratnih metara novog proizvodnog pogona", pojašnjava Nermin Ademović, nakon potpisivanja ugovora o finansiranju sa BBI bankom. Dodaje kako će mu ova povoljna sredstva koja je dobio u BBI banci olakšati ostvarenje ciljeva i povećanje broja zaposlenih sa trenutnih 200 na 300 radnika. 

nermin ademović

"Naš najveći problem su kapaciteti, što smo sada riješili novim investicijama u proizvodne pogone. Također, pratimo svjetske trendove, obnavljamo asortiman i program tako da godišnje izbacimo oko 15-20 novih proizvoda za različite kupce", govori Ademović.

Novom investicijom koja se realizira u saradnji sa Vladom KS i BBI bankom, proizvodne hale koje se sada prostiru na šest hiljada kvadratnih metara bit će povećane za dodatni 4.5 hiljada kvadratnih metara.  

Više informacije za sve zainteresovane privrednike, za realizaciju finansiranja BBI banke, u sklopu ranije objavljenog "Javni poziv subjektima male privrede (msp) za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja dostupno je putem na web stranici BBI banke i Ministarstva privrede.  Rok za zaključenje odnosnih ugovora sa svim korisnicima sredstava u ovoj Liniji finansiranja je do je 30.01.2023. godine.

adana bbi

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti