ODRŽAN SASTANAK

Potreban elaborat o saobraćajnoj signalizaciji i parking prostoru u užem dijelu Goražda

27.12.2022. 12:20 / Izvor: Fena
MUP BPK

U MUP BPK održan je interesorni sastanak na kojem je razgovarano o načinima i mogućnostima rješavanja problema sa saobraćajnom signalizacijom u užem dijelu grada Goražda.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona Goražde (BPK) održan je interesorni sastanak na kojem je razgovarano o načinima i mogućnostima rješavanja problema sa saobraćajnom signalizacijom u užem dijelu grada Goražda.  

Pored domaćina, sastanku su prisustvovale i odgovorne osobe Uprave policije MUP BPK-a Goražde, Direkcije za ceste BPK-a Goražde i Službe za urbanizam, prostorno uređenje i komunalne poslove Grada Goražde.

Kako je istaknuto, MUP BPK Goražde ovaj sastanak je inicirao zbog problema s kojima se susreću policijski službenici prilikom obavljanja službenih radnji, kao i zbog poteškoća zastupnika MUP-a u sudskim postupcima koji se odnose na saobraćajne prekršaje.

Naglašeno je da su pored nedostatka adekvatne signalizacije i prekomjernog broja vozila u mirovanju, evidentne velike poteškoće jer parking prostori više ne zadovoljavaju potrebe u užem gradskom jezgru.

Donesen je jedinstven stav da je potrebno uraditi "Elaborat saobraćajne signalizacije i parking prostora u užem dijelu grada", gdje će u njegovoj realizaciji djelovati nadležne instance, kako u pogledu svojih nadležnosti tako i materijalne podrške.

S obzirom da je za izradu elaborata potrebno vrijeme, ministar unutrašnjih poslova BPK-a Goražde Nusret Hubjer predložio je da se hitno reaguje te da se u narednih nekoliko dana imenuje jedna radna grupa koju će činiti stručnjaci iz navedenih institucija, kao i federalne Direkcije za ceste.  

Kako je istaknuto, zadatak radne grupe je da predloži nove lokacije za parking mjesta, detaljno uređenje saobraćajne signalizacije i lokacije na kojima bi bilo potrebno postaviti stacionirane radare koji bi preventivno djelovali i uticali na smanjenje saobraćajnih prekršaja zbog prekoračenja brzine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti