Uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena

Vlada HNŽ-a pozvala poslodavce da isplate jednokratnu potporu uposlenicima u zdravstvu

30.12.2022. 12:01 / Izvor: Akta.ba
vlada hbž

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u petak ponovno je pozvala poslodavce da, uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, uposlenicima u zdravstvu isplate jednokratnu novčanu potporu.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u petak ponovno je pozvala poslodavce da, uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, uposlenicima u zdravstvu isplate jednokratnu novčanu potporu.

Istaknuto je kako je Izmjenama i dopunama Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja zdravstvenim ustanovama - bolnicama osigurano dodatnih 13 milijuna maraka, a Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2022. godinu dodatnih 3 milijuna maraka za primarnu zdravstvenu zaštitu - domovima zdravlja.

"Na ovaj način bolnicama i domovima zdravlja osigurano je dodatnih 16 milijuna maraka te su stvoreni materijalni preduvjeti da upravljačka tijela ovih zdravstvenih ustanova mogu donijeti potrebne odluke kako bi svih 4 400 zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u dobilo jednokratnu novčanu potporu u iznosu od 1.080 maraka za što je ukupno potrebno oko 4.750.000 maraka", poručili su iz Vlade HNŽ-a.

Dodaju kako je Vlada u više navrata istaknula kako jedino poslodavac, "poštujući Uredbu Vlade FBiH, a što je potvrdila i jučer donijeta Odluka Upravnog vijeća Kantonalne bolnice Zenica, može donijeti odluku o isplati jednokratne pomoći za uposlene u zdravstvenim ustanovama".

Stoga su izrazili očekivanje da upravna vijeća zdravstvenih ustanova u ovoj županiji donesu potrebne odluke i iz sredstava koja su im osigurana isplate jednokratne novčane potpore svojim uposlenicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti