Predstavio vlastima

Mate Rimac investira u BiH, u rodnom Livnu osnovao firmu

06.01.2023. 07:34 / Izvor: HINA
mate rimac

Mate Rimac, osnivač i direktor kompanije Rimac Automobili osnovao je firmu Continental Adventure koja se bavi "outdoor" turizmom i marketinškim uslugama.

Mate Rimac, osnivač i direktor kompanije Rimac Automobili osnovao je firmu Continental Adventure koja se bavi "outdoor" turizmom i marketinškim uslugama.

On je firmu predstavio vlastima u njegovom rodnom Livnu, koristeći potencijale nedirnute prirode nadaleko poznatih livanjskih divljih konja.

Kompanija organizuje jednodnevne i višednevne izlete, a trenutačno gradi prvi glamping resort na ovom području.

Taj će resort uz smještaj i brojne aktivnosti na otvorenom gostima nuditi fotosafari s divljim konjima, kao i izlete na Dinaru. Ranije je u Livnu Mate Rimac pokrenuo i tehnološki park Linnovate, u kojemu je nastao niz manjih firmi.

O tim projektima i planovima su Rimac i direktor firme Continental Adventures i predsjednik fondacije Linnovate Marin Mamuza upoznali premijera Kantona 10 Ivana Vukadina, javila je Hina.

Vlasti ovog kantona najavili su podršku projektima Mate Rimca, a razgovaralo se i o zaštiti prostora planine Kruge gdje obitava krdo s više od 300 divljih konja, kao i o proglašenju Dinare nacionalnim parkom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti