TENDER OD OSAM LOTOVA

Više od 1,7 miliona KM za nove uniforme sarajevske policije

07.01.2023. 10:37 / Izvor: Akta.ba
policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo – Uprava Policije objavilo je tender za nabavka dijelova uniforme za policijske službenike vrijedne više od pola miliona KM.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo – Uprava Policije objavilo je tender za nabavka dijelova uniforme za policijske službenike vrijedne više od pola miliona KM, saznaje Akta.ba.

Tender je podijeljen u osam lotova čija je ukupna vrijednost 1,4 miliona KM bez PDV, odnosno 1,7 miliona KM sa PDV-om.

Sarajevski policajci će dobiti nove uniforme sive zelene i crne, zimske čizme sa grijačima i borbene patike, gležnjače kao i čizme taktičke za sve vremenske uslove.

Nabavljaju se hlače, borbene majice, polo majice kratkih rukava, ljetne jakne, taktičke rukavice, hlače zimske sa termo uloškom, košulje zimske sa termo uloškom, borbene majice, zimske kape, zimske jakne, rolke,  jakne za kišu i vjetar…

uniforme

 

U tenderskoj dokumentaciji od stotinu stranica detaljno su opisane sve stavke i izgled željene uniforme. Kao primjer navodimo samo jedan naveden kod ljetne jakne gdje otvor džepa i našiveni patent zatvarač mora biti iberštepan sa jednim uskim štepom 0,2 cm i učvršćen sa strana.

Pravilnikom su propisane metode ispitivanja za ispitivane parametre pojedinih dijelova uniforme, a ugovorni organ će prihvatiti nalaz laboratorijske analize izvršene i ekvivalentnim odnosno  važećim metodama ispitivanja/standardima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti