Testna faza: Besplatan električni punjač na Bjelašnici naplatio punjenje automobila 60 KM

12.01.2023. 14:33 / Izvor: Akta.ba
električno punjenje

Kako tvrdi ova nezavisna analitičarka, kantonalna kompanija ZOI 84 besplatno je ustupila prostor za električni punjač koji naplaćuje sat punjenja 30 eura. Sve to radi kompanija iz Srbije.

Ivana Marić na svom Facebook profilu objavila je šokantnu informaciju. Kako tvrdi ova nezavisna analitičarka, kantonalna kompanija ZOI 84 besplatno je ustupila prostor za električni punjač koji naplaćuje sat punjenja 30 eura. Sve to radi kompanija iz Srbije.

“Pažnja! Ako ćete električne automobile puniti na punjaču charge&GO na Bjelašnici dobro je da znate da sat vremena punjena naplate oko 30 €. Radi se o punjaču koji je firma iz Srbije nedavno postavila na Bjelašnici, u blizini kasa. Kada skenirate kod koji stoji na punjaču piše da punjene košta 0,24 € po času tj. satu i da se može platiti karticom. No, prijateljima iz Njemačke su dva sata punjenja naplatili skoro 60€?!? Na žalbu, koju su im poslali e-mailom nikada nisu odgovorili", kazala je ona.

Iz ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo su rekli da su prostor ustupili besplatno pod uvjetom da se omogući besplatno punjenje automobila, kao dodatna usluga posjetiocima.

Međutim, kompanija je u međuvremenu počela naplaćivati punjene i to po besramno visokoj cijeni, bez da su o tome informirali ZOI 84. Oni su rekli da će onemogućiti punjene dok ne riješe ovaj nesporazum.

"Samo nam još treba da turisti počnu pričati kako ih i na tome besramno uzimaju u BiH. Dan ranije su bili na Ski centar “Ravna planina” i tamo je postavljen besplatni punjač električnih automobila, koji je zaista besplatan", dodala je Marić.

Ipak, u komentarima se vrlo brzo javila firma charge&GO navodeći da su provjerili status punjača na Bjelašnici koji se nalazi u režimu probnog rada.

"Na platformi zaista postoji podatak o samo jednom punjenju koje je obavljeno na ovom punjaču.  Radi se o propustu do kog nije trebalo da dođe i vrlo rado ćemo vratiti iznos koji je naplaćen korisniku uz izvinjenje što je do ove greške došlo. Proverili smo bazu imejlova i s obzirom na to da nismo primili imejl sa zahtevom u vezi sa ovom situacijom, molim vas za kontakt vašeg prijatelja kako bismo mu refundirali novac ili možete slobodno da mu prosledite naš imejl da nam se obrati", poručili su.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti